четвер, 15 листопада 2018 01:35

Сонливість і гикавка - 10 способів перехитрити організм
10

Нам здається, що, наприклад, чихання або гикавка не піддаються контролю. Але, якщо знати і використовувати науковий підхід, можна з легкістю контролювати деякі процеси в організмі, пише infonic.ru.

Як перехитрити організм

1. Якщо ви хочете чхнути

 

Якщо ви хочете запобігти чханню - потріть шкіру на переніссі або натисніть область під носом. У цих місцях знаходяться нерви, що відповідають за чхання. Або навпаки, хочете чхнути, але не виходить, подивіться на джерело яскравого світла.

2. Щоб розчути

 

Якщо не можете розчути співрозмовника в шумному місці, поверніться до нього правим вухом, а на лівому закрийте козелок вуха (невеликий виступ на зовнішньому вусі, в передній частині вушної раковини). Праве вухо краще сприймає інформативну мову. Якщо хочете почути тиху музику, поверніться лівим вухом, бо воно краще вловлює музичні переливи.

3. Якщо ви нервуєте

 

Якщо ви сильно нервуєте виконайте трюк, що називається стимуляція блукаючого нерва. Засуньте великий палець в рот і видихайте повітря, надуваючи щоки. Це допоможе сповільнити серцебиття і заспокоїти нерви. Лікарі пояснюють, що великий палець добре проводить нервові імпульси. Якщо перебуваєте в людному місці спробуйте помасажувати або подути на нього. Це допоможе заспокоїться.

4. Якщо замучила гикавка

 

Є багато способів позбутися гикавки. Виберіть той, який вам допомагає. З'їжте чайну ложку цукру, висуньте язик, полощіть горло водою з кубиками льоду, засуньте пальці у вуха, затримуйте дихання на 10 секунд, нахиліться вперед і пийте воду з далекої сторони чашки.

5. Якщо з'явився біль у боці під час бігу

 

Якщо під час бігу ви відчули біль у боці, потрібно просто видихати, коли вага переноситься на ліву ногу, і злегка помасажувати хворе місце. Так зменшиться тиск печінки на діафрагму. Зазвичай люди роблять видих, коли вага переноситься на праву ногу, що збільшує тиск на печінку.

6. Щоб прогнати сонливість

 

Для швидкого і гарного пробудження добре освоїти дихальну гімнастику. Спробуйте найпростішу. Глибоко вдихніть і затримайте повітря на 10 секунд, потім повільно видихайте. Завдяки цьому посилиться серцебиття, і ви прокинетеся.

Як обдурити мозок

7. Якщо ви засмучені

 

Потрібно обдурити мозок. Коли ми тримаємо олівець в зубах, включаються м'язи, які беруть участь і в усмішці. Це посилає сигнал в мозок, він починає виробляти ендорфіни і відповідно настрій поліпшується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечний стрес і як від нього захиститись

8. Допомога при запам'ятовуванні

 

Виявляється, розмарин впливає на пам'ять людини. Трюк полягає в тому, щоб перехитрити наш несвідомий мозок і змусити його швидко запам'ятовувати інформацію незалежно від того, що вам потрібно вивчити. Помістіть квітку розмарину або аромалампу з маслом розмарину на стіл, коли вчите, а вночі поруч з ліжком. Аромат розмарину допоможе змусити ваш мозок закріпити спогади про вивчений матеріал.

9. Якщо під час сну мучить печія

 

Засинайте на лівому боці. Коли ви спите на лівому боці, шлунок знаходиться нижче харчового протоки, що з'єднує шлунок зі стравоходом. Таке положення тіла зменшує викид соляної кислоти з шлунку в стравохід. До того ж сон на лівому боці корисний для кишкового тракту, селезінки та лімфатичної системи.

10. Якщо ви переїли, пожуйте жуйку

 

Якщо ви не стрималися і переїли за столом, варто пожувати жуйку, оскільки під час цього виробляється слина, що містить ферменти, які сприяють швидкому розщепленню їжі.

Навіть якщо ви нещасливі, посмішка підніме ваш настрій. Ще в 1872 році Чарльз Дарвін припустив, що зміна виразу обличчя може змінити емоційний стан, і назвав це теорією зворотної реакції. Психологічні дослідження підтвердили це. Вираз обличчя не тільки змінюється через настрій, але й насправді впливає на настрій. Пізніші дослідження показали, що посмішка може змінити нашу стрес-відповідь, сповільнюючи серцевий ритм і зменшуючи рівень стресу - незалежно від того, чи дійсно людина щаслива чи ні.

Зараз ви читаєте новину «Сонливість і гикавка - 10 способів перехитрити організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути