четвер, 13 лютого 2020 06:32

Сьогодні - День презерватива. Кілька фактів про "виріб №2"

Сьогодні - День презерватива. Кілька фактів про "виріб №2"
День презервативів: показали найпершу контрацепцію Фото: lux.fm

13 лютого - День презерватива. Його відзначають у 40 країнах. Проводять просвітницькі заходи для профілактики ВІЛ/СНІД під час статевих контактів. У Швейцарії почали випускати презервативи невеликого розміру для підлітків 12-14 років.

1. Перша згадка презерватива датується 1564 роком. Італійський лікар Габріеле Фаллопіо запропонував надягати на чоловічий статевий орган лляний просочений хімікатами мішечок.

2. Найстаріший зі збережених презервативів знайшли в місті Лунд, Швейцарія. Контрацептив, що датується 1640 роком, був зроблений із свинячої кишки і міг використовуватися багаторазово. Його прали в теплому молоці після кожного використання. Презервативи XVII ст. не захищали від венеричних захворювань, використовувалися для запобігання вагітності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 помилок під час користування презервативами

3. Наприкінці XIX ст. і до початку Першої світової війни майже всі презервативи, які використовували в Європі, імпортували з Німеччини. Вона також забезпечувала презервативами Австралію, Нову Зеландію і Канаду. Протягом війни американські компанії Schmid Inc. і Youngs Rubber Company стали найбільшими постачальниками презервативів у країни антинімецької коаліції. До початку 1920-х більшість європейських презервативів знову виготовляли в Німеччині.

4. У ХІХ ст. контрацептивами користувалися лише вищі класи, повія дозволити собі цього не могла. Ціна одного презерватива дорівнювала її місячному заробітку.

5. На Близькому Сході у презервативах переносять воду. Їх розтягують між шарами бетону, щоб зробити дах водонепроникним. Дорожні робітники кидають їх у чани зі смолою, щоб надати асфальту гладкості.

Кожен знак зодіаку має свій темперамент у сексі. Щоб краще дізнатися вподобання, варто ознайомитися з описами знаків зодіаку.

Про це далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні - День презерватива. Кілька фактів про "виріб №2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути