понеділок, 08 жовтня 2018 17:23

Що треба зробити, щоб не платити за діагностику

Що треба зробити, щоб не платити за діагностику
За відсутності направленням платним буде прийом до вузьких спеціалістів, а також послуги у сфері естетики й косметології. ФОТО: zt-news.org.ua

У межах нової медреформи з другої половини 2019-го УЗД і рентген для українців стануть безкоштовними. Єдина вимога - наявність направлення від сімейного лікаря. Оплачуватиме безкоштовні послуги Нацслужба здоров'я.

Не платитимуть українці ні за мамографію, ні за ехокардіографію. За наявності направлення безкоштовною буде й допомога лікарів вузької спеціалізації за направленням терапевта. Якщо ж пацієнт не надасть відповідного лікарського розпорядження, муситиме оплатити послугу. Пише видання Сегодня.

У межах медичної реформи з 2019-го впровадять також електронні медкарти. У них будуть наявні не тільки дані про стан здоров'я пацієнта, але й направлення до спеціалістів "вторинки", рецепти на ліки й інформація про лікарняні. Лікарю достатньо буде лише декілька секунд, щоб побачити всю історію хвороби пацієнта, включно з висновками тих фахівців, до яких людина зверталася раніше. Це значно пришвидшить постановку діагнозу й позбавить зайвої тяганини з паперами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ запустить "гарячу лінію" з питань медреформи

Раніше розповіли, чи лікуватимуть тих, хто не підписав декларацію. Як запевнило Міністерство охорони здоров'я України, ніхто не втрачає право на отримання медичної допомоги. Незалежно від механізму фінансування, держава продовжує оплачувати медичне обслуговування кожного українця.

Зараз ви читаєте новину «Що треба зробити, щоб не платити за діагностику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути