Ексклюзиви
вівторок, 05 березня 2019 03:28

Що треба пити для здорового серця

Що треба пити для здорового серця
Вода – це джерело життя і справжнісінький помічник здоров'ю серця. Фото:24apteka.com.ua

Серце потрібно підтримувати в хорошому стані, адже від його здоров'я залежить функціонування всіх інших органів.

На його стан можуть вплинути багато факторів, особливо харчування. Для здоров'я серця є корисні напої, - пише Ukrhealth.

Вода – це джерело життя і справжнісінький помічник здоров'ю серця. Від її нестачі можливі різні проблеми, в тому числі збільшується ризик розвитку ішемічної хвороби серця та інших захворювань серцево-судинної системи. Справа в тому, що без неї кров починає густіти, а це збільшує навантаження на серце, що і викликає проблеми зі здоров'ям.

Зелений і чорний чай

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому фаст-фуд став шкідливішим

Як відомо, в зеленому чаї дуже багато антиоксидантів, які є захисниками від запальних процесів. Також вони створюють перешкоди в утворенні вільних радикалів, захищаючи від онкологічних хвороб і серцево-судинних недуг. Також корисним напоєм можна назвати чорний чай, адже він теж містить ці антиоксиданти. Втім, якщо хочете більшого впливу на серце, то краще все-таки вибирати зелений чай.

Відвар шипшини

Шипшина вважається одним з найбільш корисних для здоров'я серця продуктів. Ця ягода повинна бути в раціоні кожної людини цілий рік. Сушені плоди продаються в будь-якій аптеці і коштують не так дорого, що робить його доступним для кожного. З їх допомогою необхідно варити відвар, який потрібно пити для поліпшення роботи серця. Завдяки споживанню цього корисного напою буде поліпшений імунітет, укріплені стінки судин. Даний відвар допоможе захиститися від атеросклерозу, посилить вироблення червоних кров'яних тілець і знизить артеріальний тиск. Але треба пам'ятати про протипоказання: його не можна вживати людям з ендокардитом і тромбофлебітом, а також при гастриті, підвищеній кислотності і виразці шлунка.

Червоне вино

У червоному вині містяться кардіопротекторні сполуки – ресвератрол, поліфенол, які зменшують рівень холестерину в крові і заважають утворенню тромбів. Крім того, вчені запевняють, що вживання такого напою в невеликій кількості здатне збільшити рівень "хорошого" холестерину.

Гранатовий сік

Каліфорнійські дослідники помітили, що в гранатовому соку безліч антиоксидантів, що робить напій вкрай корисним для здоров'я серця. Виявляється, даний напій перевершує за своєю користю навіть зелений чай і червоне вино. Також з його допомогою можна знизити артеріальний тиск, привести нерви в порядок, поліпшити кровообіг. Все це в сукупності призводить серце в відмінний стан.
До речі, багато фруктових соків надають подібну дію на здоров'я серця. Так, корисні виноградний, гарбузовий, томатний, журавлинний соки.

Компот із сухофруктів

Сухофрукти дуже корисні для серця. Найефективнішими є курага і родзинки. Напій можна приготувати в будь-який час року, що робить його дуже зручним. Також можна назвати корисним компот з груш і яблук, так як він знижує артеріальний тиск, допомагає впоратися з депресією. Корисно вживати напій з кураги, інжиру і чорносливу.

Кава

Кава є напоєм, який мало не рятує людські життя. Завдяки її споживанню можна знизити ризик розвитку інсульту та інфаркту на 20-40 відсотків. Але вчені радять не пити більше чотирьох чашок кави в день, інакше її споживання може обернутися проти здоров'я вашого серця.

Здача крові на донорство – це профілактика онкології та серцево-судинних хвороб.Таким чином людина оновлює свій організм.Вона додала, що законодавством встановлені терміни –людина може здавати кров один раз на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Що треба пити для здорового серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути