Курятина є одним з найпопулярніших видів м'яса.
Завдяки своїй універсальності куряче м'ясо легко включається у раціон з різноманітними стравами, пише журнал Parade.
Курятина являє собою білок, який легко включити практично у будь-який прийом їжі. Але чи корисно їсти її кожен день, розповіли дипломовані лікарі-дієтологи.
"Найздоровіший спосіб приготування курятини не передбачає додавання будь-яких додаткових інгредієнтів, крім киплячої води. Зазвичай при такому приготуванні курятини воду доводять до кипіння, потім зменшують вогонь до мінімуму і обережно кладуть м'ясо у каструлю, дозволяючи йому варитися до повної готовності", - зазначила дієтолог Елізія Картлідж.
Доктор медичних наук, дієтолог Стейсі Робертс-Девіс вважає здоровими способами приготування курятини запікання і смаження на грилі, в них використовується менше доданих жирів.
Обидва дієтолога при цьому стверджують, що курятина, приготована одним з цих способів, може бути частиною здорового раціону.
"В цілому, курятина може бути відмінним джерелом білка з низьким вмістом жиру і поживним продуктом", - заявила Картлідж.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куряче філе у вершковому соусі: легкий рецепт для швидкої вечері
Людина, яка щодня їсть курятину як основне джерело білка, ймовірно, не отримає достатньої кількості омега-3 у своєму раціоні, кажуть вони. Також курятина не є хорошим джерелом заліза, на відміну від яловичини, сочевиці та тофу. І щоденне вживання тільки курячого м'яса може привести до зниження енергії, а у важких випадках - до анемії.
Щоб підняти життєвий тонус і енергію, потрібно робити ставку не тільки на сезонні овочі, фрукти, ягоди та зелень, але і на апетитне м'ясо курки. Куряче м'ясо багате білками, лінолевою кислотою, протеїнами, амінокислотами, вітамінами А, В1 і В2.
Правильно приготовлені м'ясні страви стимулюють імунну і нервову систему, зміцнюють серцеві м'язи, регулюють вміст холестерину. А ще курятина надає захисний вплив на жіночий організм.
Коментарі