пʼятниця, 20 вересня 2019 15:22

Що їсти в оксамитовий сезон, щоб бути енергійною?

 
Молодий дівочий організм, наситившись літнім сонцем, ягодами і фруктами, здавалося б, повинен зміцніти за літо і зустріти осінь у всеозброєнні. Але на практиці все по іншому: з приходом оксамитового сезону кожна третя-четверта дівчина відчуває занепад сил. Щоб підняти життєвий тонус і енергію, потрібно робити ставку не тільки на сезонні овочі, фрукти, ягоди та зелень, але і на апетитне м'ясо курки, прямо як тут.

 

Чому саме м'ясо?

Куряче м'ясо багате білками, лінолевою кислотою, протеїнами, амінокислотами, вітамінами А, В1 і В2. Правильно приготовлені м'ясні страви стимулюють імунну і нервову систему, зміцнюють серцеві м'язи, регулюють вміст холестерину. Соковиті відбивні, тушкована курка, гомілка в гірчично-медовому соусі, млинці з курячим лівером, м'ясо в імбирному маринаді або запечене з овочами ― ммм, скільки корисних і поживних делікатесів можна приготувати з курочки. До речі, тут ви знайдете найякісніше м'ясо, ну прям смакота!

Так, курятина надає захисний вплив на жіночий організм. Це те, що потрібно, щоб зустріти осінь сильною, здоровою і бадьорою!

 

А ще чим ласувати?

Оксамитовий сезон рясніє різноманітними смаколиками, які заповнюють добову дозу вітамінів. Якщо ви прагнете підтримувати своє здоров'я, обов'язково їжте:

• Баклажан. Цей овоч-джерело вітамінів В4 і В1, які відповідають за обмін жирів і вуглеводів. Травна система буде в нормі!

• Капуста білокачанна і кольорова. Вітамін В2 знижує втому очей, мінімізує згубний вплив різних токсинів на дихальні шляхи.

• Картопля. Восени стандартно стартує "картопля фест" на всіх городах країни. І не дарма: з цього овоча готують салати і гарніри, супи і рагу, запіканки і омлети. Приготуйте смачний обід з картоплі, і осінню нудьгу як рукою зніме! До того ж, картопелька містить вітамін В3, що знижує загальний холестерин і бере участь в процесах тканинного дихання.

• Виноград. Ягоди винограду багаті на натуральні цукри, органічні кислоти, вітаміни РР, Н, А, С, Е, магній, натрій, цинк, залізо, хром та інші речовини, які мають антиоксидантний, імуностимулюючий, протисклеротичний та протираковий ефект.

• Кавун. Який же оксамитовий сезон без кавуна? Зробіть собі морозиво або шейк — відчуйте прилив життєвих сил! Пам'ятайте, що в складі цієї ягоди є вітамін В6, який має загальнозміцнюючий ефект на організм!

• Петрушка. Ця диво-зелень допомагає впоратися з депресією і тривожністю, додає сил. В основі рослини — фолієва кислота, яка сприяє зміцненню печінки.

Оксамитовий сезон триває! Робіть натиск на м'ясо і сезонні овочі!

Зараз ви читаєте новину «Що їсти в оксамитовий сезон, щоб бути енергійною?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути