Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2024 13:34

Що буде, якщо на місяць відмовитись від молочки

Що буде, якщо на місяць відмовитись від молочки
Фото: pinterest

Відмова від молочних продуктів на місяць може призвести до поліпшення травлення у деяких людей.

Такими висновками поділився лікар-консультант лікарні Яшода в Хайдарабаді Діліп Гуде, пише The IndianExpress.

"Протягом трьох тижнів ця перевага поширюється на різні системи організму. Хвороби серця, діабет, хвороба Альцгеймера - це деякі розлади, які можуть погіршитися при щоденному вживанні жирних молочних продуктів", - пояснив Гуде.

Коли людина скорочує кількість молочних продуктів, це дає їй перевагу, оскільки з раціону прибирається надлишок насичених жирів, цукру і солі.

"Лактоза, цукор, що міститься в молоці, може викликати дискомфорт травлення у людей з непереносимістю лактози. Відмова від молочних продуктів дає змогу травній системі працювати без проблем із переробкою лактози, що потенційно зменшує здуття живота, гази та діарею", - розповів він.

Коли людина відмовляється від них, це також допомагає відновити кислотно-лужний баланс, зазначив Гуде і додав, що людям із синдромом подразненого кишківника буде корисно відмовитися від молока.

Користь для здоров'я шкіри та боротьби зі старінням проявляється протягом чотирьох тижнів після припинення вживання молочних продуктів, сказав Гуде. Деякі дослідження показали зв'язок між споживанням молочних продуктів і прищами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які дива стануться з організмом, якщо пити молоко кожний день

"Поліпшення стану шкіри може бути пов'язане з такими факторами, як зменшення запалення або гормональні коливання, пов'язані з вживанням молочних продуктів", - пояснив він.

А щоб не спричинити дефіцит кальцію, білка і вітаміну D внаслідок відмови від молочних продуктів, лікарі рекомендують поповнювати їх добавками, або альтернативними продуктами, такими як соя, мигдаль, тофу, броколі, інжир, насіння соняшнику.

Рак молочної залози, яєчників і простати також пов'язаний з постійним вживанням молочних продуктів. Також відомо, що обмін речовин, сон і пам'ять поліпшуються, додав він.

Це може бути пов'язано з тим, що деякі люди після відмови від молочних продуктів почуваються більш енергійними. "Це може бути пов'язано з поліпшенням травлення, зменшенням запалення або індивідуальною реакцією на певні молочні компоненти. Однак індивідуальна реакція на зміни в харчуванні різниться, і на рівень енергії можуть впливати різні чинники", - попередив лікар.

Хто страждає непереносимістю лактози, вживання продуктів з її високим вмістом може спричинити проблеми з травленням, від здуття живота та газів до спазмів і серйозного болю в животі.

Якщо говорити про сири, то не всі заборонені тим, хто на дієті. Існує кілька видів сирів, якими люди, чутливі до лактози, можуть насолоджуватися в помірних кількостях.

Зараз ви читаєте новину «Що буде, якщо на місяць відмовитись від молочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути