середа, 21 жовтня 2020 13:26

Шмигаль закликав місцеву владу розгортати мобільні госпіталі для хворих на Covid-19

Шмигаль закликав місцеву владу розгортати мобільні госпіталі для хворих на Covid-19
Шмигаль зазначив, що, за розрахунками РНБО, найближчими тижнями можливе істотне зростання захворюваності на Covid-19 у Львівській області. Фото: Pixabay

Селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням Covid-19 на території України провів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він озвучив статистику захворюваності та заслухав інформацію про епідемічну ситуацію в Одеській, Харківській, Донецькій, Львівській областях та в Києві, повідомляє пресслужба Кабміну.

Шмигаль зазначив, що, за розрахунками РНБО, найближчими тижнями можливе істотне зростання захворюваності на Covid-19 у Львівській області. Він закликав голів обласних державних адміністрацій переходити від наглядового контролю до активних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко розповів, коли і як в Україні розгортатимуть ковідні госпіталі

"Треба вже приймати рішення про перепрофілювання лікарень. Надавайте пропозиції про розгортання мобільних госпіталів і розрахунки, наскільки можливо розширити ліжковий фонд. Усім уже прийшла субвенція, і до кінця місяця 80% ліжкомісць повинні бути забезпечені поданням кисню", - сказав він.

Крім того, прем'єр-міністр доручив главам Одеської, Харківської, Донецької, Львівської ОДА та Київської міськдержадміністрації проводити на регулярній основі засідання комісій ТЕБ та НС спільно з органами місцевого самоврядування.

Україна за останню добу встановила два рекорди з коронавірусу - за кількістю нових хворих і смертей. Статистику поповнили 6719 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Тож загалом, станом на ранок 21 жовтня, маємо 315 826 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 5927 - летальні. 141 пацієнт помер за останню добу. Подолали хворобу 132 219 пацієнтів, із них за останню добу - 2686, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль закликав місцеву владу розгортати мобільні госпіталі для хворих на Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути