Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2024 10:14

Скільки кавуна можна з'їсти в день

Скільки кавуна можна з'їсти в день
Дієтолог сказала, скільки кавуна можна з'їсти в день Фото: pinterest

Найсмачніші та найкорисніші кавуни ті, які продають наприкінці літа.

Соковитий та солодкий кавун чудовий сам по собі. Але у поєднанні з іншими інгредієнтами здатен розкритися зовсім по-іншому. До того ж плід кавуна містить 92% води, а отже вживання його насичує організм вологою та корисними вітамінами, мінералами та антиоксидантами, розповідає на своїй сторінці в Іnstagram Світлана Фус.

"Своїм позитивним червоним кольором кавун завдячує антиоксиданту лікопіну, який знижує ризик розвитку раку та діабету. Якщо для вас це важливий момент, обирайте кавун насиченого червоного кольору та з мінімальною кількістю кісточок. І чим стигліший, тим краще", - радить Світлана Фус.

Чим корисний кавун

Кавун нормалізує роботу серцево-судинної системи, адже у його складі є магній, калій, вітаміни А, В6, С та амінокислота цитрулін, яка здатна знизити артеріальний тиск.

Вітамін С зміцнює імунну систему та допомагає організму засвоювати залізо, тоді як вітамін А має вирішальне значення для здоров'я шкіри та очей.

Якщо з'їсти кавун, посипаний сіллю, отримаєте не тільки нові гастрономічні враження, а ще й поповните запас втрачених електролітів після тренування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати стиглий та смачний кавун: найкращі методи

Кавун дійсно корисний харчовий продукт. Його можна поєднувати з іншими продуктами без шкоди для здоров'я, наприклад, з м'ясом чи сиром.

"Лише слідкуйте за кількістю вжитого. Кавун багатий фруктозою, яка переробляється у кишечнику утворенням газів. Тому, якщо кавуна переїсти, це призведе до неприємних відчуттів у шлунково-кишковому тракті", - радить лікар.

Скільки кавуна в день можна з'їсти

Не можу сказати точну норму кавуна в день, бо треба оцінювати харчування з точки зору всього раціону. Але моя загальна рекомендація - не більше 300 г фруктів у день. І тільки вам вирішувати, яка доля з цього припаде саме на кавун", - зауважує дієтолог.

Дуже обережними із кількістю спожитого треба бути людям, які мають інсулінорезистентність, цукровий діабет та надлишкову вагу.

І треба розвіяти міф щодо нітратів у кавунах. Наш організм утворює нітрати і вони потрібні для його нормального функціонування. Більшу загрозу становлять нітрати, які перетворюються в організмі на нітрити. Щоб це сталося, людині потрібно з'їсти дійсно велику кількість кавуна, наголосила Фус.

В Україні продовжують стрімко знижуватися ціни на місцеві кавуни. Станом на сьогодні цінники в даному сегменті ринку вже набагато нижчі за рівень минулого року

Аналітики виділили основні причини такого різкого падіння цін у сегменті кавунів. Насамперед, це релокація виробництва цієї культури в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Скільки кавуна можна з'їсти в день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути