середа, 22 травня 2024 11:46

Скільки за один раз можна з'їсти черешні

Скільки за один раз можна з'їсти черешні
Нутріциологиня назвала головну користь черешні Фото: pinterest

В Україні стартував сезон черешень.

Не пропустіть момент насолодитися солодкою ягодою, адже вона неймовірно корисна для організму.

За допомогою черешні можна поліпшити сон, зір, роботу мозку, серця, кишківника тощо. Але за один раз можна з'їсти не більше 300-400 г черешень, розповідає zaxid нутриціологиня Вікторія Трофімова.

Чим корисна черешня

Черешня - чудове джерело клітковини, яка покращує моторику шлунково-кишкового тракту і живить мікрофлору в кишечнику. До того ж, черешня - низькокалорійний десерт, у 100 г є всього 50 ккал.

Завдяки високому вмісту калію ягода корисна для роботи серцево-судинної системи, а вміст кумарину в ній попереджає утворення тромбів та бляшок.

Ягода багата на антоціани, які мають позитивний вплив на імунну систему, знижують рівень холестерину.

У черешні містяться поліфеноли, які поліпшують роботу мозку, уповільнюють старіння мозку, а антоціани є чудовим стимулятором роботи мозку, незалежно від віку людини.Gazeta.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стартував сезон черешні: які ціни

Черешня стимулює вироблення гормону сну - мелатоніну, що позитивно впливає на сон, а завдяки великому вмісту магнію допомагає боротися зі стресом.

У цій ягоді є понад 100 антиоксидантів, серед них такі антиканцерогени як кварцетин, що можуть зменшити утворення канцерогенів внаслідок обвуглювання продуктів.

Черешня - чудове джерело енергії, адже містить багато природних цукрів - фруктозу, глюкозу і сахарозу. Зважаючи на низький ГІ (глікемічний індекс), а у черешні він коливається від 22 до 30 залежно від сорту, цукор в крові буде підніматися повільно.

Її можна сміливо назвати вітамінною бомбою - в ній містяться вітаміни А, С, В, Е, К т РР, що корисно впливають на зір, шкіру та організм людини в цілому.

Вишня не лише смачна ягода літа, а й неймовірно поживна. Її цінять за те, що вона багата вітаміном С та антиоксидантами.

Gazeta.ua з'ясувала чим корисна вишня та кому її треба включити у раціон обов'язково. Деякі експерти вважають, що чим темніший колір фрукта, тим вище рівень антиоксидантів. Вишні потрапляють до цієї категорії. Вони отримують свій темно-червоний колір через високий рівень антоціанів, які вони містять. Антоціани є антиоксидантами, які мають багато переваг для здоров'я, в тому числі пов'язані зі зниженням ризику серцевих захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Скільки за один раз можна з'їсти черешні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути