Щоденне вживання порції несолодкої вівсянки - це чудовий спосіб підвищити вміст клітковини в раціоні.
Такий сніданок допоможе довше залишатися ситим, пише eatthis.
Вівсянка для здоров'я серця
Розчинна клітковина з вівсянки як частина дієти з низьким вмістом насичених жирів і холестерину може знизити ризик серцево-судинних захворювань і що для цього потрібно всього 3 гр вівсянки в день.
Отже, вам потрібно з'їсти близько 1,5 склянки вареного вівса, щоб отримати 3 гр розчинної клітковини, корисної для здоров'я серця.
Порція вівсянки містить близько 160 калорій, близько 3,5 г жиру, менше грама насичених жирів і 6 г білка. У порції також міститься близько 28 гр вуглеводів, з яких тільки 1 гр натурального цукру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали суперфуд, який дієтологи вважають ідеальним для схуднення
Також вчені з'ясували, що вівсянка корисна для шлунково-кишкового тракту. Покращує імунітет і здоров'я кишківника, а також знижує ризик атеросклерозу.
Інші дослідження показують, що овес може допомогти зменшити запалення і ризик розвитку діабету II типу.
У вівсянці є велика кількість вітамінів і мікроелементів, клітковини, заліза і антиоксидантів. Ця крупа відрізняється низьким глікемічним індексом, тому корисна для крові і фігури.
Бета-глюкан у складі вівса нормалізує рівень холестерину в крові і знижує ризик розвитку хвороб серця. Він сприяє зростанню числа корисних бактерій у шлунку, діючи як паливо для мікробів, і дає відчуття довгого насичення.
Коментарі