Оселедець містить досить багато жиру. Проте це здорові жирні кислоти, в основному омега-3. ⠀⠀⠀
Оселедець є одним з кращих джерел омега-3 жирних кислот, розповідає на своїй сторінці в Instagram дієтолог Світлана Фус.
"При добовій потребі від 1 до 1.5 г на добу, в 100 г оселедця міститься 2.4 г. Омега-3 жирні кислоти потрібні для повноцінного харчування, тому що не виробляються в організмі. Як раз вони важливі для здоров'я. У цій рибі присутньо все те, заради чого ми з вами її і повинні їсти: мінерали, вітаміни, амінокислоти, корисні жири", - каже Світлана Фус.
Що дає для організму вживання оселедця⠀ ⠀⠀
DHA, тип омега - 3 жирних кислот, цінний структурний компонент мозку і сітківки ока. Відсутність достатньої кількості DHA може викликати проблеми із зором.⠀⠀⠀
Більшість препаратів для вагітних жінок містять жирні кислоти DHA. Не дивно, тому що дослідження показали, що вони можуть впливати на інтелект дитини, соціальні навички та знижувати ризик затримки розвитку.⠀⠀⠀
Позитивно впливають на серцево-судинну систему з кількох причин: вони можуть викликати зниження тригліцеридів, підвищувати рівень холестерину ЛПВЩ, запобігати втраті еластичності артерій, ефективно зменшувати запалення.⠀⠀⠀
Люди, які регулярно вживають омега - 3 жирні кислоти, рідше страждають від депресії.⠀⠀⠀
Покращують стан нашої шкіри, підтримують її м'якою, вологою і еластичною, попереджаючи передчасне утворення зморшок.⠀⠀⠀
Крім того, в оселедці міститься йод. ⠀⠀
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять причин, чому сардину треба включити у раціон
100 г цієї риби забезпечить практично половиною добової дози цього необхідного для роботи щитовидної залози елемента. ⠀⠀
Важливий для щитовидної залози і селен. У оселедця його досить багато-близько 37 мкг, при мінімальній добовій потребі-50 мкг.⠀⠀⠀
Оселедець містить потужні антиоксиданти: вітамін Е і селен. Обидва ці поживні речовини важливі для роботи імунної системи. Вони допомагають звести до мінімуму шкоду, заподіяну вільними радикалами.⠀
Лосось знаходиться на першому місці за користю для здоров'я. Ця риба містить жирні кислоти омега-3, яких більше, ніж у будь-якій іншій їжі, за винятком інших жирних риб, таких як оселедець та сардини.
Омега-3 необхідні для розвитку мозку в ранньому віці, і нові дані свідчать про те, що регулярне їх вживання може захистити від вікового зниження когнітивних функцій і нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.
⠀⠀
Коментарі