пʼятниця, 23 квітня 2021 10:11

Сидячий спосіб життя: чому шкідливо довго сидіти і що робити

  У клініках IVR використовують різні методи лікування проблем хребта
У клініках IVR використовують різні методи лікування проблем хребта

Сучасна людина близько 7 годин на день проводить в статичному сидячому положенні. Офіс, комп'ютер, автомобіль: так живуть більше 50% населення нашої країни, а в декого ця цифра зростає до 9 годин. І вони регулярно відчувають болі в спині. Чи є зв'язок між тривалим сидінням і проблемами з хребтом, розповіли лікарі Інституту вертебрології та реабілітації.

Чому так шкідливо довго сидіти

Наш організм ідеально створений для вертикального положення і руху. Це обумовлюється будовою хребта та нижніх кінцівок. Коли людина стоїть, пояснює вертебролог в IVR, її вага рівномірно розподіляється на таз і ноги. Зведення стоп і будова суглобів дозволяють гасити навантаження. У сидячому положенні ці механізми захисту "вимикаються" і все навантаження доводиться на таз і поперек.

При тривалому сидінні перенапружуються окремі групи м'язів, створюється дисбаланс навантаження, пережимаються судини, стискуються м'язи, не працюють хребці. Все це призводить до таких частих захворювань спини, як протрузія, грижі, артроз.

Що робити, якщо болить спина

Лікування захворювань хребта завжди має починатися з ретельної діагностики та виявлення причини. Біль – це симптом, за допомогою якого організм оповіщає про порушення. Тому важливо не приховувати больовий синдром, а прибрати те, що його викликає.

У клініках IVR використовують різні методи лікування проблем хребта, але головна їхня мета – налагодити природний рух, прибрати дисбаланс роботи м'язів і перенапруження. Сюди входить мануальна техніка, унікальна методика "короткий важіль", фізіотерапевтичні процедури, медичний масаж і курс реабілітації за фінсько-німецькою технологією лікування David. Лише в деяких випадках при гострому болю використовують лікувальні блокади.

95% пацієнтів вже після кількох сеансів відчувають поліпшення стану. Центр хребта і суглобів IVR знаходиться в Києві, Львові, Івано-Франківську, де приймають пацієнтів з усієї України.

Ліцензія МОЗ України серія АВ № 567117 від 28.10.2010 р.

 

Зараз ви читаєте новину «Сидячий спосіб життя: чому шкідливо довго сидіти і що робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути