вівторок, 07 червня 2022 16:59

Розуміємо негативні наслідки війни: Кабмін підтримав легалізацію канабісу

Розуміємо негативні наслідки війни: Кабмін підтримав легалізацію канабісу
Все одно пропонується встановити жорсткий контроль над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів. Фото: pixabay

Кабінет міністрів підтримав законопроєкт про легалізацію медичного канабісу.

Вже підготували законодавче підґрунтя для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та перероблення до повноцінного виробництва, написав у Facebook міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Законопроєкт "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичному, промисловому застосуванні, науковій і науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань і посттравматичних стресових розладів, яких зазнали внаслідок війни".

"Ми розуміємо негативні наслідки війни на стан психічного здоров'я. Ми розуміємо кількість людей, які потребуватимуть медикаментозного лікування внаслідок цього впливу. І ми розуміємо, що немає часу чекати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша країна в Європі легалізувала канабіс для власного використання

Ляшко прокоментував і "комунікаційні кампанії" проти виробництва препаратів канабісу. За його словами, вони спеціально ототожнюють ліки й "канабіс, що перебуває в незаконному обігу", щоб дискредитувати ідею використання рослини в медицині.

"Насправді ж препарати канабісу не є "конкурентами" наркотичним засобам, і заходи регулювання їхнього обігу зовсім різні. "Медичний" канабіс містить канабідіол, який не має вираженої психоактивної дії, тому він нецікавий для рекреаційного вживання", - наголосив міністр.

Але Ляшко зауважив, що однаково пропонують встановити жорсткий контроль над вирощуванням, виробництвом і реалізацією препаратів.

Міністерство охорони здоров'я ще в листопаді 2021 року поставило законопроєкт про медичний канабіс на громадське обговорення.

Канабіноїди можна буде використовувати для знеболення і для допомоги людям із хворобою Альцгеймера. Зараз у державному реєстрі лікарських засобів немає знеболювальних для дітей.

Зараз ви читаєте новину «Розуміємо негативні наслідки війни: Кабмін підтримав легалізацію канабісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути