пʼятниця, 04 грудня 2020 10:51

Розробники вакцини не зможуть виготовити її анонсовану кількість до кінця року - ЗМІ

Розробники вакцини не зможуть виготовити її анонсовану кількість до кінця року - ЗМІ
Зазвичай компанії спочатку розробляють вакцину, отримують дозвіл на використання, а вже потім налагоджують поставки всього необхідного для виробництва. Фото: pixabay

До кінця 2020 року компанія Pfizer зможе виробити 50 млн доз вакцини від коронавірусу замість запланованих 100 млн.

Причиною стали проблеми з поставками необхідних речовин, пише The Wall Street Journal.

"Ми спізнювалися. Деякі партії речовин, як виявилося, не відповідали нашим стандартам. Ми вирішили цю проблему, однак у нас не вистачить часу, щоб виконати план з поставок на цей рік", - сказало виданню джерело, задіяне в роботі над вакциною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook та Instagram блокуватимуть фейки про вакцини від ковіду

За словами співрозмовника видання, організація поставок компонентів, необхідних для виробництва цієї вакцини, проводилася форсованими темпами.

"Зараз усе робилось одночасно: ми почали працювати над системою поставок компонентів у березні, коли розробку вакцини не було завершено. Це абсолютно безпрецедентно", - сказав він.

Зазвичай компанії спочатку розробляють вакцину, отримують дозвіл на використання, а вже потім налагоджують поставки всього необхідного для виробництва. У випадку ж з коронавірусом довелося все робити у стислі терміни й готуватися до масового виробництва, не чекаючи завершення розробки вакцини. Американські ЗМІ пояснюють, що під час вакцинації потрібно 2 уколи. Тому 50 млн доз вистачить для вакцинації 25 млн людей.

Американський Національний інститут алергії та інфекційних захворювань зробив висновок, що вакцина від коронавірусу, розроблена компанією Moderna, здатна забезпечити імунітет щонайменше на 3 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Розробники вакцини не зможуть виготовити її анонсовану кількість до кінця року - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути