неділя, 26 січня 2020 18:47

Розповіли, як вберегтися від "комп'ютерної" шиї

Розповіли, як вберегтися від "комп'ютерної" шиї
Фото: sm-news.ru

Цілий день за комп'ютером шкідливий не тільки для очей, а й для шиї.

Положення, при якому людина сутулиться і створює надмірне навантаження на шию, приймають не тільки працюють за комп'ютером, але і любителі смартфонів і планшетів, повідомили в Рубежі Здоров'я.

Лікарі навіть ввели такі поняття як "комп'ютерна шия" або "текстова шия". Вчені з США встановили, що навантаження на хребет залежить від градуса нахилу голови. Так, при нахилі на 15 ° навантаження на хребет становить приблизно 12 кг, при нахилі на 30 ° - вже приблизно 18 кг, при 45 ° - 22 кг, а при 60 ° - 27 кг. При написанні повідомлення люди зазвичай нахиляють голову на 45 °, створюючи навантаження в 22 кг.

Якщо це відбувається систематично, то розвиваються дегенерація міжхребетних дисків і остеохондроз, виникає деформація постави, сутулість. Через неправильне положення шиї м'язи стискуються, передавлюючи судини і нерви, в результаті чого порушується кровообіг в головному мозку. Ось чому до вечора багатьох з нас мучать болі в області шиї, голова стає важкою, туманною, перед очима "літають мушки", погіршується зір.

Також сутулість і "комп'ютерна шия" призводить до з'явився другий підборіддя навіть у струнких людей і з'являється клімактеричний горбик - ущільнення над виступаючим сьомим шийним хребцем, передчасні зморшки на шиї у вигляді так званих кілець Венери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефект Різдва: назвали корисну їжу для тиску

Для того, щоб вирішити проблему, необхідно організувати робоче місце. Монітор слід розташувати прямо напроти очей. Текст на екрані варто збільшити - тоді не доведеться нахиляти голову. до екрану, збільшуйте текстові документи і картинки. Сидіти рекомендується так, щоб ваша спина була під кутом 100-135 ° щодо ваших ніг. При такому положенні на хребет доводиться найменше навантаження.

Для профілактики синдрому комп'ютерної шиї рекомендується щодня робити зарядку і уникати тривалого безперервного перебування перед моніторами, планшетами або смартфонами. Необхідно робити розминки і активні короткі перерви в роботі, під час яких потрібно пройтися і розім'ятися.

В Україні зафіксували три випадки підозри на коронавірус, два з яких не підтвердилися.

Наразі фахівці перевіряють третього пацієнта. Про це розповіла міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька на засіданні оперативного штабу МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як вберегтися від "комп'ютерної" шиї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути