субота, 21 жовтня 2017 05:28

П'ять звичок, які допоможуть закінчити робочий день правильно

Автор: twitter.com
  Втома на роботі
Втома на роботі

Вчені із Каліфорнійського університету визначили методи, якими можна підвищити свій шанс на щасливе закінчення робочого дня.

Про це повідомляє портал The Muse.

1. Заведіть щоденник подяки. Останнім часом щоденники подяки стали дуже популярними. У таких щоденниках люди записують речі, за які вони вдячні світу й оточуючим. Висловлюючи подяку життю із самого ранку, ми налаштовуємося на позитив і готуємося до труднощів нового дня.

Вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі дійшли висновку, що люди, які регулярно висловлюють подяку, є більш оптимістичними і веселими, ніж ті, хто цього не робить. До того ж, такі люди рідше відвідують лікаря і рідше пропускають роботу.

Вираз подяки за те, що дарує вам навколишній світ, навіть у дрібницях - це проста щоденна практика, яка дійсно покращує настрій і підвищує продуктивність.

Автор: twitter.com
  Налаштуватись потрібно на одну роботу
Налаштуватись потрібно на одну роботу

2. Не розпорошуйте свою увагу. Багатозадачність на роботі стала нормою в сучасному суспільстві. Але насправді те, що ви перериваєтесь від одного завдання на перевірку повідомлень або розмову з колегами, а потім починаєте нову справу, не закінчивши попередню, призводить до погіршення продуктивності та зниження рівня IQ. Щоб завершити день успішно, концентруйтеся на одному важливому завданні та переходьте до наступного тільки тоді, коли закінчите перше.

3. Створюйте плани за принципом "Якщо/коли - тоді". Щоб уберегти себе від зайвих проблем і напруження, використовуйте планування "Якщо/коли - тоді". Наприклад, "Якщо мені потрібно працювати без перерв, я встаю з-за робочого столу і йду у вільний кабінет", "Коли приходить час обіду, я негайно йду на кухню", "Якщо я отримую пропозицію про зустріч у четвер (день, коли в моїй компанії не прийнято проводити зустрічі), я переношу зустріч на п'ятницю" і так далі.

Дослідження показують, що люди, які користуються таким плануванням, досягають своїх цілей у два-три рази частіше. Таке планування ефективне тим, що в багатьох випадках передбачає автоматичні рішення.

4. Знаходьте час для тренувань. У напруженому робочому графіку складно знайти час для занять спортом. Але воно того варте. Біг, їзда на велосипеді, тренування в залі або навіть півгодинна прогулянка на свіжому повітрі сприятливо впливають на емоційний стан, зменшують стрес. Динамічні навантаження дозволяють бути більш витривалим і фізично, і морально.

Автор: twitter.com
  Пробіжка налаштує на роботу
Пробіжка налаштує на роботу

5. Проводьте "ритуал виключення". Закінчуючи поточний робочий день, створюйте короткий список справ на наступний день, вимикайте комп'ютер, приводьте в порядок робочий стіл. Такий "ритуал виключення" буде свідчити про те, що день завершено: нові завдання розплановані і робоче місце готове до нового дня. Ці прості дії знижують занепокоєння і допомагають просто насолоджуватися вечором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим шкідлива нічна робота.

Багато людей мають звичку вмиватися під душем. Це здається доречним і зручним. Проте шкірі обличчя може суттєво зашкодити.

Зараз ви читаєте новину «П'ять звичок, які допоможуть закінчити робочий день правильно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути