середа, 14 квітня 2021 08:57

Призначення і особливості вибору іригаторів для порожнини рота

Призначення і особливості вибору іригаторів для порожнини рота
Іригатор використовують для профілактики карієсу та швидкого видалення нальоту

Іригатор - це пристрій, призначений для очищення ротової порожнини під тиском води. Такий апарат масажує ясна та дозволяє ефективно промити проміжки між зубами.

Призначення іригатора

Пристрій використовують для профілактики карієсу та швидкого видалення нальоту з зубів і язика. Ще іригатор для порожнини рота виконує такі функції:

1. Ефективне очищення. Пристрій дозволяє видалити забруднення в найбільш важкодоступних місцях: на корінних, зубах мудрості тощо. Іригатори допомагають очищати брекети й інші ортодонтичні конструкції.

2. Профілактика та лікування хвороб ясен. Девайс забезпечує ефективніший кровообіг, а також сприяє прискоренню процесів відновлення. Завдяки регенерації кровоточивість скорочується, а ясна стають міцнішими.

3. Догляд за протезами, імплантами та іншими конструкціями. За допомогою іригатора проводять ефективне очищення порожнин під ними.

4. Видалення бактеріального нальоту, який призводить до появи неприємного запаху з рота.

Одним із завдань пристрою також є профілактика гінгівіту. Таку хворобу часто діагностують у мам, які годують грудьми, і вагітних жінок унаслідок погіршення кровопостачання слизових.

Особливості вибору

Спочатку потрібно визначитися з типом пристрою, що викликає інтерес. Це може бути стаціонарний девайс або компактний переносний варіант. Перші - це побутові пристрої, призначені для використання всією сім'єю. Вони підключаються до мережі та характеризуються високою потужністю, якщо порівнювати з компактними переносними пристроями. У таких пристроях передбачені різні насадки, а завдяки компресору нагнітається потік води з необхідним тиском.

Переносні варіанти мобільніші та призначені для застосування в дорозі. Такі пристрої працюють від вбудованих АКБ, які заряджаються від побутової мережі. Переносні іригатори практично не видають шуму при експлуатації, якщо порівнювати зі звичайними стаціонарними. До недоліків відносять маленьку потужність струменю води та мінімальний обсяг ємності.

Основні критерії вибору:

1. Число користувачів. Якщо іригатором щодня користуватиметься сім'я з двох осіб, резервуару на 500 мл цілком вистачить.

2. Функціональні можливості. Спочатку необхідно визначити список опцій, які вас цікавлять. Можливість зміни сили натиску і вибір кількості пульсацій - два основних параметри. Від них залежить вартість девайса, комплектація та кількість насадок.

3. Вимоги. У продажу можна знайти пристрої з ощадливим напором рідини, які розроблені для дітей і дорослих пацієнтів з запаленими яснами. Якщо є необхідність ефективного очищення незнімних конструкцій, віддайте перевагу моделям із сильним напором.

Залежно від принципу дії, іригатори можна поділити на кілька груп. Це моноструменеві моделі, девайси з мікробульбашками або пульсуючими струменями. Останній варіант вважають одним із найефективніших. Струмінь такого іригатора майже не відчувається.

Зараз ви читаєте новину «Призначення і особливості вибору іригаторів для порожнини рота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути