Ексклюзиви
середа, 13 травня 2020 11:28

Премії медикам за боротьбу з Covid-19: Шмигаль запевняє, що гроші перерахували

Премії медикам за боротьбу з Covid-19: Шмигаль запевняє, що гроші перерахували
За словами Дениса Шмигаля, медикам перерахували надбавки. Фото: Facebook Денис Шмигаль

Премії за березень українським медикам, які посилено борються з пандемією, перерахували.

Станом на сьогодні, 13 травня, уряд здійснив усі доплати за березень і вже почали нараховувати доплати за квітень, про це повідомив під час години запитань до уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає "Обозреватель".

"Зараз хочу розставити крапки над "і" щодо 300% премій, які ми обіцяли нашим медикам, що стоять на передовій боротьби з Covid-19. Уряд ще минулого місяця перерахував усі неохідні кошти в регіони. Замість того щоб своєчасно забезпечити лікарів доплатами, розпочалось якесь незрозуміле перекидання папірців. Лише декілька областей виплатили необхідні надбавки, а інші – ні", – заявив глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді розповіли, куди поділися гроші, виділені на доплати лікарям

За його словами, всі в однакових умовах.

"Усі області мають однакові умови та інструкції. Я особисто спілкуюсь із медиками в регіонах. Вони запитують: чому не проконтролювали на рівні профільного міністерства? Це неприпустимо за нинішніх умов. Це питання стоїть на контролі в президента, прем'єра та міністра охорони здоров'я", – пояснив Шмигаль.

Він також повідомив, що сьогодні на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Максим Степанов представить актуальну інформацію щодо виплат медикам.

"Підготують списки по кожній лікарні, де буде поіменно вказано, хто і скільки премій отримав. Також питаннями щодо доплат займаються в Держпраці. Халатності стосовно лікарів ми точно терпіти не збираємося", – завершив прем'єр-міністр.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що наполягатиме на прийнятті необхідних кадрових рішень через невиплату 300% доплат медичним працівникам.

Зараз ви читаєте новину «Премії медикам за боротьбу з Covid-19: Шмигаль запевняє, що гроші перерахували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути