понеділок, 04 травня 2020 08:33

Повторне зараження коронавірусом: фахівці пояснили, що насправді відбувається

Повторне зараження коронавірусом: фахівці пояснили, що насправді відбувається
Фахівці ВООЗ досі не знають, чи свідчить наявність в організмі людини антитіл Covid-19 про імунітет до нової недуги. Фото: REUTERS

Повторний позитивний результат тесту на наявність Covid-19 у пацієнтів, яких вважають вилікуваними, спричиняють мертві клітини легенів.

Про це заявила очільниця підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров'я з нових хвороб Марія Ван Керхове, коментуючи квітневу інформацію щодо 2,1% пацієнтів у Південній Кореї. Вони, одужавши від коронавірусу, мали повторне лабораторне підтвердження хвороби.

За словами Ван Керхове, у декого з людей, справді, після негативної реакції на Covid-19, через тиждень-два, чи навіть пізніше, можуть знову виявити наявність коронавірусної інфекції, пише ABC News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19 вийшов із лабораторії в Ухані. Вашингтон має докази

"Коли легені одужують, залишаються мертві клітини, які під час тестування показують позитивну реакцію. Це не свідчить про інфекційний вірус, це не реінфекція, це не реактивація, це фактично частина процесу одужання. Це дійсно цікаво", - пояснила Ван Керхове.

Водночас, вона наголосила, що фахівці ВООЗ досі не знають, чи свідчить наявність в організмі людини антитіл Covid-19 про імунітет до нової недуги.

"Чи означає це, що вони мають міцний захист від повторного зараження? І якщо так, то як довго цей захист триває. Ми ще не знаємо відповіді", - додала фахівець.

Корейські вчені виявили, що за наявності антитіл можливість повторно захворіти на Covid-19 практично нульова. Тест фіксує "залишкові файли" вірусу. Також малоймовірно, що вірус залишається в організмі назавжди, як герпес, ВІЛ або гепатит B.

Зараз ви читаєте новину «Повторне зараження коронавірусом: фахівці пояснили, що насправді відбувається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути