четвер, 30 березня 2017 12:40

Постачальники замінять прострочені ліки від раку - МОЗ

Постачальники замінять прострочені ліки від раку - МОЗ
Постачальники прийняли список прострочених ліків. Фото: suglob.com

Закордонні постачальники замінять на свіжі прострочені ліки, які Україна купувала коштом бюджету на 2015 рік. Передовсім, йдеться про препарати для лікування онкології. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"У зв'язку з деякими складнощами, що мали місце впродовж реалізації проекту та для нівелювання деяких ризиків для держави України, Crown Agents (міжнародний партнер по поставкам ліків - прим.) разом з нашими партнерами - соціально відповідальними виробниками та постачальниками - прийняли рішення надати гарантійний лист щодо заміни низки ліків, у разі, якщо вони не будуть використані до закінчення терміну їх придатності", - повідомляють в українському офісі партнера по поставкам ліків в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін погодив закон про дешеві ліки

Медичні установи у різних регіонах України надали перелік препаратів, які не встигають використати до завершення терміну їх використання. МОЗ, у свою чергу, передав зведені відомості постачальнику.

"Лікарські засоби, вилучені в процесі заміни, будуть знищені. Заміна потребуватиме часу для виконання доставки", - сказали у Crown Agents.

Про необхідність отримання свіжих препаратів повідомили НДСЛ "Охматдит" Донецької області, Луганська обласна дитяча клінічна лікарня у Лисичанську, Київський онкоцентр, Національний інститут раку, комунальні лікарні у Львові, Вінниці, Запоріжжі, Тернополі та обласні установи, де лікуються онкохворі діти та дорослі.

У 2017 році деякі замовлені раніше препарати фахівці МОЗ України попросили поки що не доставляти, аби не лежали на складах. "Ми зрозуміли, що деякі вакцини не потрібні, бо їх достатньо в Україні. Це ті, що мають термін придатності півтора роки. Попросили, щоб їх поки що не доставляли, аби їх термін не завершився до того, як використають у медичних установах", - сказала Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Постачальники замінять прострочені ліки від раку - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути