Середа, 15 липня 2020 03:15

Попереджує деякі види раку: десять корисних властивостей смородини

Попереджує деякі види раку: десять корисних властивостей смородини
Смородина містить значну кількість вітамінів А, С та інших антиоксидантів. Фото: https://unsplash.com

Наприкінці липня в Україні достигає шовковиця. Ця ягода має не лише приємний смак та аромат, але й корисна для здоров'я. Чорна смородина - це невеликий фрукт, який характеризується своїм гірким солодким смаком. Як і всі ягоди забезпечує організм людини значною кількість вітаміну С, вітаміну А та інших антиоксидантів.

Смородина має величезну користь для нашого здоров'я. Про це повідомляє clinicabaviera.com. Науковці виділили десять корисних властивостей смородини

І червона смородина, і чорна смородина містять значну кількість флаваноїдів та антоціанів. Вони характерні захисною дією на найменші кровоносні судини - ті, що потрапляють до сітківки, та запобігають дегенеративним захворюванням зору.

Смородина має здатність протидіяти дії вільних радикалів завдяки високому вмісту вітаміну А. Вона також має протизапальні властивості, оскільки це фрукт, дуже багатий незамінними жирними кислотами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За складом нагадує вино та каву: чим корисна шовковиця

Ось перелік десяти основних переваг смородини для здоров'я:

1. Покращує роботу травної системи, завдяки високому вмісту клітковини, заліза та таких мінералів, як калій або кальцій;

2. Ефективна проти сечової інфекції;

3. Покращує кровоносну, нервову та м'язову системи, насамперед завдяки високому вмісту калію;

4. Допомагає схуднути або підтримувати вагу;

5. Запобігає респіраторним інфекціям;

6. Відіграє профілактичну та навіть лікувальну роль при певних шкірних проблемах;

7. Може попередити деякі види раку;

8. І червона смородина, і чорна смородина містять значну кількість флаваноїдів та антоціанів. Вони характерні захисною дією на найменші кровоносні судини;

9. Має протизапальні властивості;

10. Запобігає дегенеративним захворюванням зору.

Смородину можна їсти самостійно або у вигляді джемів, фруктових соків або сиропів.

За складом чорна та червона шовковиця схожі на червоне вино і каву - ягоди теж багаті на поліфеноли. Ці сполуки потрібні для здоров'я судин та захисту наших власних молекул від пошкодження вільними радикалами.

Зараз ви читаєте новину «Попереджує деякі види раку: десять корисних властивостей смородини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода