Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 22:10

Найкорисніше обідати з 12:00 до 15:00 - аюрведичне харчування

  Їжте відповідно до вашого біологічного голоду, уникаючи надмірного переїдання
Їжте відповідно до вашого біологічного голоду, уникаючи надмірного переїдання

Прихильники аюрведи впевнені: будь-яку хворобу легше попередити, ніж лікувати. Саме тому аюрведичні лікарі пропонують великий арсенал засобів для профілактики хвороби і зміцнення імунітету, а також для відновлення організму після перенесеної хвороби, що особливо актуально в період пандемії коронавируса. Індійський лікар Надиш Наїр розповів, як за допомогою знань принципів аюрведи можна знизити ризики зараження Covid-19, як прискорити одужання і відновитися після хвороби.

Терапевтична дієта для імунітету за законами аюрведи будується на трьох головних принципах:

Їжте відповідно до вашого біологічного голоду, уникаючи надмірного переїдання, оскільки воно може привести до внутрішніх спалахів запалення;

Прислухайтеся до свого організму і фізіологічних потреб;

Зробіть обід найголовнішим і поживним прийомом їжі протягом дня (згідно з дослідженнями, з 12:00 до 15:00 в організмі відбувається активне розщеплення елементів, отриманих з їжі).

Якщо захворіли коронавірусів або іншим вірусним захворюванням, в першу чергу скоректуйте харчування, зробивши кожний прийом їжі максимально насиченим і корисним. А також зверніть увагу на те, чим ви харчувалися в той період часу, коли відчули перші симптоми хвороби (напевно ви виявите, що на той момент в раціоні було недостатньо вітамінів).

На час спробуйте виключити або хоча б скоротити вживання молочних продуктів, жирів, м'яса та інших продуктів, які складно засвоюються. У період хвороби ваш метаболізм значно знижує активність, тому важка їжа тільки провокує поширення вірусу в організмі.

Пийте якомога більше теплої води з додаванням імбиру (за бажанням). Це самий простий і доступний спосіб прискорити обмін речовин, а також підтримувати роботу лімфатичного і клітинного дренажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали альтернативу хімічним синтезованим препаратам

Не перенапружуйтеся, уникайте активного фізичного навантаження (допустима легка розтяжка або йога) і дайте організму час на відновлення. Дуже хороший результат показують дихальні практики, які паралельно допомагають відновити функцію бронхів і легенів, після поразки Covid-19.

Стрес - це природна реакція на внутрішні або зовнішні зміни, яка супроводжується підвищеною тривожністю і нестабільним емоційним станом. У випадку з коронавірусів навіть після одужання стрес може зберегтися і перейти в фазу постковідной депресії. Боротися з нею необхідно так само комплексно:
Додайте в список щоденної рутини регулярні фізичні навантаження.

Слідкуйте за своїм емоційним фоном протягом дня, не дозволяючи тривожним думкам впливати на ваш настрій.

Влаштовуйте для себе емоційні "розвантаження", практикуючи йогу, медитацію або інші вправи, які вам подобаються

Згідно з принципами аюрведи, імунітет - це сукупний процес вашого травлення і метаболічних процесів. Тому намагайтеся бути якомога ближче до свого циркадному ритму.

Що стосується харчування, запам'ятайте кілька основних правил:

Їжте те, що корисно і сумісно для вас, в залежності від вашого травного процесу.

По можливості включайте в раціон імбир, куркуму, перець, аґрус і лайм (в помірних кількостях). Вони прискорюють обмін речовин і зміцнюють імунітет.

Уникайте вживання йогурту і кефіру на ніч, для вечірнього травлення кісломолочка занадто важка.

Підтримуйте оптимальний рівень води в організмі.

Зараз ви читаєте новину «Найкорисніше обідати з 12:00 до 15:00 - аюрведичне харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути