Гранат чи гранатовий сік підвищує рівень гемоглобіну в крові та зміцнює імунітет.
Ця ягода багата на вітаміни C, K і B5, на мідій та калій. Містить потужний антиоксидант пунікалагин. Завдяки своїм корисним властивостям лікарі рекомендують вживати гранат для профілактики та лікування різних захворювань, пише tsn.
Калорійність граната не велика - у 100 г ягоди міститься 83 ккал.
Але досі триває дискусія чи як правильно їсти гранат. З кісточками чи без.
Чи можна їсти гранат із кісточками
Цінується гранат завдяки своєї м'якоті Та мало хто знає, що кісточки граната також їстівні і корисні.
Існує думка, що в одній ягоді, рівно 613 зерна - за кількістю заповідей в Торі. Вчені стверджують, що, залежно від сорту, в плодах може бути від 500 до 1400 зерен. Бувають сорти гранатів з м'якими або дрібними кісточками.
Кісточки гранатів містять складні вуглеводи, або полісахариди : крохмаль і клітковину. Ці речовини потрібні шлунково-кишковому тракту людини для роботи його перистальтики та виведення токсинів. Цілі кісточки гранату, проходячи через відділи шлунково-кишкового тракту працюють як щітка - "вимітаючи" усе зайве.
Кому краще не їсти гранат
Більшість людей можуть вживати гранат разом з кісточками, це буде навіть корисно, вважає нутриціологиня Валерія Варніцька . Проте у людей із хронічними закрепами споживання кісточок може негативно вплинути на роботу кишківника.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали п'ять небезпечних фруктів для діабетиків
Також лікарі вважають, що краще не їсти гранат з кісточками людям з виразкою або ерозією шлунка чи кишківника.
Гранат як з кісточками, так і без, краще не вживати дітям до двох років, а також людям у разі алергії та індивідуальній нестерпності.
З початком осені організм починає перебудовуватись на новий сезон і починає готуватись до холодів.
Як тільки наступають холодні дні, апетит сильно збільшується. Це ознака, що організму потрібно більше енергії.
Їжте овочі та фрукти. Вони корисні та менш калорійні і у них багато вітамінів. Наприклад, їжте гарбуз, кабачки, броколі, коренеплоди, яблука, виноград, гранат, кизил, груші.
Коментарі