понеділок, 22 квітня 2024 10:20

Чому виникає сміх без причини: пояснення науковців

Чому виникає сміх без причини: пояснення науковців
Лікарі пояснили сміх без причини Фото: pinterest

Походження феномена сміху без причини вивчили нейробіологи.

Вони провели відповідні дослідження на відкритому мозку, пише pixelinform.

Нейрофізіологи з Університету Еморі в Атланті поділилися результатами експерименту у журналі клінічних досліджень. За допомогою електричної стимуляції білої речовини мозку пацієнт починав сміятися. Більш того, після безпричинного сміху він отримував відчуття задоволення та спокою.

Мимовільний сміх шляхом електричної стимуляції мозку використовували під час операцій на відкритому мозку пацієнта, який був у свідомості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна чхати з відкритими очима: науковці провели дослідження

Метод також випробували на пацієнтці із застосуванням наркозу. Коли жінка прийшла до тями, вона відчула напад паніки. Але тоді медики використали метод електричної стимуляції. У результаті пацієнтка відчула полегшення та заявила, що цілком задоволена собою і почувається розслабленою.

Потім вона почала жартувати та благополучно перенесла операцію.

Дослідники вважають, що стимуляція поясного пучка може бути використана у нейрохірургії. Вони розраховують, що зможуть лікувати депресію, тривожні та панічні розлади.

Позіхання – мимовільний рефлекс, з яким неможливо боротися та й не потрібно. Цей процес дозволяє охолодити мозок, допомагає сконцентруватися, а також вчасно зрозуміти, що саме час перервати роботу і трохи відпочити. А ще занадто часте позіхання може попереджати про розвиток дійсно серйозних захворювань - так що не варто ставитися до нього занадто легковажно.

У нормі ми позіхаємо від 7 до 23 разів на добу. Якщо це відбувається частіше, можливо, варто уважніше придивитися до свого здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Чому виникає сміх без причини: пояснення науковців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути