понеділок, 09 листопада 2020 11:07

Чому вітамін D важливий для лікування та профілактики Covid-19

Чому вітамін D важливий для лікування та профілактики Covid-19
Учені упевнені, що домінуючим фактором ризику тяжкого перебігу хвороби служить саме нестача "сонячного" вітаміну. Фото: pixabay.com

Дефіцит вітаміну D в організмі людини може призвести до більш важкого перебігу коронавірусу. Британські вчені вивчили щоденну статистику з Covid-19 і виявили "вражаючу кореляцію між тяжкістю захворювання і широтою".

У північній півкулі, де сезонний брак вітаміну D поширений більше, частіше реєструються і важкі випадки коронавірусу, пише Express.

"SARS-CoV-2 націлений на білковий шип на поверхні клітин, який називається ACE2. Цей вірус здатний виснажувати білок і викликати "цитокіновий шторм" (реакцію, за якої в крові різко зростає рівень цитокінів, що призводить до атаки імунітету на клітини і тканини власного організму. - Gazeta.ua). Це вбиває людей. Однак запобігти цьому здатний вітамін D", – пояснив доктор Гарет Девіс.

Для повноцінної експертної оцінки необхідний щонайменше рік досліджень, але вчені впевнені, що домінуючим фактором ризику тяжкого перебігу хвороби служить саме брак "сонячного" вітаміну. Девіс уточнив, що рекомендовану Національною службою охорони здоров'я Великої Британії щоденну дозу вітаміну D слід збільшити. За його словами, це має стати частиною "глобальної стратегії боротьби з пандемією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили приховані довгострокові наслідки Covid-19

Додаткове вживання вітаміну D може бути корисним під час пандемії. Перед тим, як приймати вітамін D, необхідно дізнатися його рівень – зробити аналіз. Якщо людина старше 40 років приймає великі дози вітаміну D без вітаміну К2, у серцевому м'язі, легенях і нирках може відкладатися кальцій.

Зараз ви читаєте новину «Чому вітамін D важливий для лікування та профілактики Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути