вівторок, 28 квітня 2020 08:32

Післявеликодні наслідки порушення карантину можливі в наступні 7 днів - Ляшко

Післявеликодні наслідки порушення карантину можливі в наступні 7 днів - Ляшко
Обмежувальні заходи на великодні свята "дали ефект". "Через тиждень немає великого спалаху Фото: facebook.com/viktor.liashko

Після Великодня, коли, можливо, були порушення карантину, пройшов тиждень.

Приріст захворюваності на коронавірус буде протягом наступних 7 днів, оскільки інкубаційний період - до 14 діб, заявив в ефірі каналу ICTV головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Обмежувальні заходи на великодні свята "дали ефект". "Через тиждень немає великого спалаху. Можливо він ще буде, зараз тільки сьомий день після Пасхи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин не для всіх. Ресторан "слуги" у столиці приймає ВІП-гостей

"Якщо дотримуватися карантинних заходів, притримуватися ізоляції і правил соціального дистанціювання, то "в принципі" країна йде в прогнозованому епідеміологічному режимі. Сьогодні немає пікового навантаження на систему охорони здоров'я, крім точкових випадків на кшталт Почаєва. Приріст випадків COVID-19 знаходиться в межах 5-10 % щодня. Це "допустимі норми", показники більш 30% - ні", - повідомив Ляшко.

Станом на ранок 28 квітня загальна кількість померлих від коронавірусу у світі складає 211 159 людей. Одужали - 893 967. Усього у світі 3 041 517 інфікованих. Про це повідомляє Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса (США).

Зараз ви читаєте новину «Післявеликодні наслідки порушення карантину можливі в наступні 7 днів - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути