Після вживання жирної їжі не варто вживати каву. Це може нашкодити здоров'ю.
Поєднання жирних продуктів і кави підвищує цукор у крові. Це провокує появу діабету, пише segodnya.
"Навіть у здорової людини рівень цукру в крові різко підвищується після споживання жирної їжі. Якщо обід запити кавою, рівень цукру підвищується вдвічі. Приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з високим ризиком розвитку діабету", - йдеться у журналі Sharecare.
В експерименті взяли участь люди, які не мали проблем з діабетом. У них протягом кількох годин після прийому їжі цукор зростав на 32%. Якщо трапезу запивали кавою, рівень цукру збільшувався на 65%. Причина цього у тому, що насичені жири заважають організмові засвоювати глюкозу. Кава підсилює це порушення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти продовжують життя
Якщо систематично і регулярно запивати кавою жирну їжу, рівень цукру у крові підвищуватиметься занадто часто. Це спровокує розвиток діабету.
Вживання фруктових соків підвищує ризик передчасної смерті у людей, старших 45 років. Вони удвічі більше за інших страждають на ішемічну хворобу серця. Такі результати дослідження американських науковців з університету Еморі.
Коментарі