понеділок, 22 березня 2021 00:27

Офіс президента прокоментував побічні ефекти вакцини Covishield

Офіс президента прокоментував побічні ефекти вакцини Covishield

В Україні побічні ефекти від Covid-вакцини CoviShield зафіксували d 0,5% щеплених людей - усі "побічки" пройшли в легкій формі. Про це заявила прессекретарка президента Юлія Мендель у програмі "Погляд з Банкової" на каналі "Дом".

"Температура, слабкість - ось це побічні ефекти, зовсім нескладні й нетривалі, їх в Україні всього нарахували пів відсотка і все в легкій формі", - сказала Мендель.

Прессекретарка президента нагадала, що українців вакцинують препаратом CoviShield, виробленим за ліцензією компанії AstraZeneca. ВООЗ і Європейський регулятор вакцин підтвердили, що препарат AstraZeneca не викликає появи тромбів, підкреслила Мендель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країнам ЄС намагались продати неіснуючі вакцини

"У Європі вакциновано 17 мільйонів людей саме цією вакциною і тільки у близько 40 осіб виявлені тромби. Іншими словами, один випадок на пів мільйона щеплень", - пояснила Юлія Мендель.

На її думку, вакцині AstraZeneca в плані інформатаки "дісталося найбільше" серед найзатребуваніших препаратів, оскільки цей препарат є одним з найдоступніших.

В Україні зареєстрували прототип вакцини AstraZeneca, її індійську версію CoviShield,через фірму Grace Of God, яку заснували 3 місяці тому. Компанія також має фіктивну адресу.

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента прокоментував побічні ефекти вакцини Covishield». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути