середа, 07 вересня 2016 17:22

Одяг з секонд-хенду викликає алергію у малюків

Одяг з секонд-хенду викликає алергію у малюків

Лікарі просять не вдягати дітей віком до року у речі з секонд-хенду. Хімікати, якими обробляють одяг можуть викликати дерматити. Особливо чутлива до подразника шкіра малюків.

"Одяг обробляють агресивним порошком. Речовинами з хлором. Від них люди отримують дерматити. Найчастіше діти. Не вдягайте в секонд дітей до року. Шкіра малюків дуже чутлива", - розповідає лікар-дерматолог Валентина Бойчук з Вінниці, 40 років.

Перш ніж одягати речі, куплені у магазинах секон-хенду, лікар рекомендує вимочувати їх щонайменше пів години у мильному розчині. А людям, чутливим до алергії, купувати вживаний одяг взагалі не радить.

"Якщо вам так сподобалася річ у секонд-хенді, що ви вирішили її придбати, зробіть мильний розчин з господарського мила, і киньте одежину туди. Коли вимочувати одяг при температурі 38-40 градусів більше як пів години, більшу частину хлору забере вода. Тоді він буде не таким небезпечним. Лікується такий дерматит за тиждень, якщо пропити протиалергічні ліки", - говорить Валентина Бойчук.

Верхній одяг лікар радить здавати до хімчисток та пралень, де проводять відпарювання та інтенсивну сушку. Щоб випрали залишки шкідливого порошку, який потрапив у внутрішні шви та підкладку одягу.

Нагадаємо, американські медики назвали небезпечним антибактеріальне мило.

Зараз ви читаєте новину «Одяг з секонд-хенду викликає алергію у малюків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути