вівторок, 06 вересня 2016 17:26

Американські медики назвали небезпечним антибактеріальне мило

Американські медики назвали небезпечним антибактеріальне мило

Американські медики знайшли у антибактеріальному рідкому милі, гелях для душу та засобах для вмивання 19 активних складових, які здатні принести хвороби людині. Додатки, що застосовують для аромату та більшої ефективності мила, шкодять залозам людини.

Про це повідомляє сторінка FDA, що представляє управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США.

Спеціалісти дослідили 2000 примірників антибактеріального мила, яким торгують в Америці.

"Споживачам може здаватися, що антибактеріальне мило є більш ефективним у попередженні розповсюдження мікробів, але в нас немає ніяких наукових підтверджень, що воно краще за звичайне", - повідомляє представник FDA Джанет Вудкок.

Дослідники помітили, що антибактеріальне мило мыстить речовини, так звані "триклозан" та "триклокарбан", які шкодять ендокринній системі, мають високу токсичність та впливають на гормони щитовидної залози. Крім того, додатки підвищують опорність бактерій до антибіотиків, а потрапляючи у стічні води, шкодять навколишньому середовищу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амброзія викликає набряк легенів

"Існують відомості, що антибактеріальні складові у довгостроковій перспективі можуть принести більше шкоди, ніж користі", - каже лікар Джанет Вудкок.

Представники санітарного нагляду США звернулись до виробників антибактеріального мила, щоб ті у річний термін вилучили шкідливі складові з засобів гігієни. Якщо на підприємствах не подбають про безпеку продукції, її заборонять продавати. Обмеження не стосується вологих серветок та засобів, якими користуються у лікарнях.

Зараз ви читаєте новину «Американські медики назвали небезпечним антибактеріальне мило». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути