пʼятниця, 13 листопада 2020 11:15

"Нульовий пацієнт" із США був на межі із смертю 64 дні та втратив пальці через Covid-19

"Нульовий пацієнт" із США був на межі із смертю 64 дні та втратив пальці через Covid-19
Грегг Гарфілд. Фото:People

"Нульовий пацієнт" із США 53-річний Ґреґґ Ґарфілд переніс 7 операцій із відновлення пальців рук і ніг через Covid-19. Внаслідок хвороби він втратив 8 пальців. Чоловік перебував на госпіталізації 64 дні після виявлення захворювання. Ґреґґ розповідає свою історію хвороби, щоб показати людям серйозність коронавірусу.

Про це пише американське видання People.

Американець заразився коронавірусом у лютому 2020 року в Італії, де катався з друзями на гірських лижах. Тоді інформація про нову небезпечну інфекцію лише стала з'являтися й вони не звернули на неї особливої уваги.

Ґарфілду стало погано ще під час поїздки, а повернувшись додому, в Лос-Анджелес, він звернувся до сімейного лікаря. Тому вдалося отримати один із небагатьох наявних на той момент тестів на Covid-19. Він виявився позитивним.

Його госпіталізували зі скаргами на утруднене дихання і біль у легенях. Вже за 2 дні пацієнта під'єднали до апарату штучної вентиляції легенів.

У Ґарфілда почалися ускладнення: різко впав тиск, розвинулися сепсис, поліорганна недостатність і стафілококова інфекція. Шанси на виживання були 1 на 100.

У квітні його вже перевели з реанімації у звичайну палату. За цей час він схуд на 22 кг, 3 пальці на ногах почорніли, а верхні фаланги 8 пальців рук йому ампутували – тканини у них відмерли через проблеми з кровообігом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у Києві встановив шокуючий рекорд

Зараз Ґреґґ Ґарфілд щодня тренується, щоб зміцнити легені та знову встати на гірські лижі.

Він закликає всіх дотримуватися обмежень і рекомендацій медиків під час пандемії.

"Це дає можливість знати, що моя боротьба допомогла іншим. Я маю честь бути першим пацієнтом, який допоміг моїм лікарям і медсестрам отримати надію і силу волі - досягти недосяжного", - каже Ґарфілд.

За останню добу в Україні виявили рекордну кількість нових хворих на коронавірус - 11 787. Із них дітей – 388, медпрацівників – 555. Загалом, станом на ранок 13 листопада, маємо 512 652 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 9317 - летальні. За добу померли 172 пацієнти.

Зараз ви читаєте новину «"Нульовий пацієнт" із США був на межі із смертю 64 дні та втратив пальці через Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути