Ексклюзиви
вівторок, 07 липня 2020 14:13

Нове дослідження: 10% населення може мати імунітет до коронавірусу

Нове дослідження: 10% населення може мати імунітет до коронавірусу
Справжнє число заражених може бути в рази більше через "тихий імунітет". Фото: facebook.com/moz.ukr

Кількість пацієнтів, які перенесли Covid-19, може бути дуже занижена. Сучасні тести шукають специфічні антитіла в крові, а не Т-клітини "пам'яті" організму, які борються з інфекцією. Про це йдеться у дослідженні у Страсбурзькій університетській лікарні у Франції.

У людей, які контактували із зараженим на коронавірус, міг виробитися "тихий" імунітет від хвороби. Про це пише The Daily Mail. У 6 з 8 чоловік, хто проживав однією сім'єю з хворим коронавірусом, був виявлений позитивний результат на Covid-19. Справжнє число заражених може бути в рази більше.

Тести, які проводяться, шукають специфічні антитіла в крові, а не Т-клітини, що борються з інфекцією в "пам'яті" крові. Після перевірки крові на імунітет Т-клітин було встановлено, що люди перехворіли на Covid-19 в легкій формі. Т-клітини — це головна зброя організму, яку вони виділяються з білих кров'яних клітин в кістковому мозку, щоб вбивати віруси, коли імунна система потребує додаткової допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкине на десятиріччя назад: як пандемія зупиняє прогрес у боротьбі зі СНІДом

Вчені вважають, що епідеміологічні дані, засновані тільки на виявленні антитіл до SARS-CoV-2, можуть привести до суттєвої недооцінки впливу вірусу. Вони припустили, що до 10% населення можуть мати імунітет до вірусу. Вони опиралися на аналізи антитіл крові, які виявляють антитіла, що виробляються В-клітинами крові.

Через пандемію Covid-19 прогрес в боротьбі зі СНІДом може відсунутися на 10 років назад. Covid-19 може спричинити додаткові пів мільйона смертей від СНІДу та ВІЛ.

Зараз ви читаєте новину «Нове дослідження: 10% населення може мати імунітет до коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути