середа, 20 вересня 2017 10:54

Нобелівський лауреат із медицини радить українцям їсти свинину

Нобелівський лауреат із медицини радить українцям їсти свинину
"Щоб уникнути онкозахворювань, безпечніше їсти свинину, ніж яловичину" - Харальд цур Хаузен. Фото: з відритих джерел.

Нобелівський лауреат у галузі медицини та фізіології 2008 року Харальд цур Хаузен прочитав у Києві лекцію майбутнім лікарям, біологам та вірусологам. Тема - вплив м'ясо-молочних продуктів на розвиток онкологічних захворювань. Про це розповіли у сюжеті ТСН.

У виступі науковець обстоював тезу, яка розриває шаблони щодо правил харчування: щоб уникнути онкозахворювань, безпечніше їсти свинину, ніж яловичину. Професор вважає, що маловивчений вірус, який є у корів, може викликати онкозахворювання товстої кишки в людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 звичок, які допоможуть схуднути на сидячій роботі

"У Китаї вживають багато свинини, але вони мають невисокий показник раку товстої кишки. Але при цьому свинина не виключає розвитку інших захворювань", - наголошує Харальд цур Хаузен.

А от у Європі, на думку професора, рак товстої кишки поширений саме через вживання яловичини. Лекція нобелівського лауреата ошелешила лікаря Отто Стойка. Він пропагує здоровий спосіб життя. Завжди віддавав перевагу яловичині як менш жирному м'ясу.

"Раніше казали, що з віком треба обмежувати червоне м'ясо, тобто ця рекомендація стає ще актуальнішою. І більше споживати різних білків, тобто м'ясо птиці, риба, бобові, насіння, горіхи", - розмірковує головний лікар київського міського центру здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, за якої температурі краще спати

"Якщо ви споживали молоко, ви вже інфіковані, ваші антитіла спрацювали. Може, і не буде ніякого побічного ефекту. Я нікому не рекомендую припинити пити молоко чи вживати йогурти, м'ясо. Просто зменшуючи ці продукти в своєму раціоні, ви зменшуєте і чинники ризику захворюванням раком", - пояснив фахівець.

Міжнародна група дослідників з'ясувала, що батьківство у віці 35 років і старше негативно впливає на фертильність потомства.

Зараз ви читаєте новину «Нобелівський лауреат із медицини радить українцям їсти свинину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути