Учені з Університету Південної Австралії дійшли висновку, що нестача вітаміну D пов'язана з передчасною смертю.
Причинно-наслідковий зв'язок вдалося встановити, провівши нове генетичне дослідження, пише healthline.
"Ми знайшли факти, що підтверджують надмірну смертність у людей з дефіцитом вітаміну D. І те, що, підвищивши рівень вітаміну D у цих людей, ми можемо знизити цей ризик", – заявила автор дослідження, професор Університету Південної Австралії Еліна Хіппонен.
Питання норми вітаміну в крові вважається відкритим. Фахівці зазвичай визначають дефіцит вітаміну D при рівні 25−30 нмоль/л. Концентрація речовини в межах 30−49 нмоль/л вважається недостатньою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вітамін продовжує молодість
Проте інші докази свідчать, що дефіцит вітаміну D визначається як концентрація 25−50 нмоль/л. Важкий дефіцит виникає, коли кількість мікронутрієнта в сироватці падає нижче 30 нмоль/л.
Згідно з висновками австралійських учених, при рівні 25 нмоль/л ймовірність передчасної смертності вища на 25%, ніж при 50 нмоль/л.
За словами дослідників, нещодавні оцінки показують, що до 50% населення може відчувати дефіцит вітаміну D – залежно від географічного положення.
Важливо! Цей матеріал має загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, зверніться до лікаря.
Здоров'я і краса волосся залежать від способу життя і харчування. Є група продуктів, які допоможуть зберегти розкішний вигляд волосся. Наприклад, морепродукти, розповіла трихологиня Лариса Пономаренко.
Їсти морепродукти корисно не лише тому, що вони містять білок. Вони також багаті на вітамін А, практично всю групу В, Н, РР. Особливо можна виділити риб'ячий жир, який багатий необхідними полінасиченими жирними кислотами й вітаміном D. Білок риби й морепродуктів засвоюється набагато краще, ніж білок, що міститься в м'ясі. Але в раціоні має бути й одне, й інше.
Коментарі