Ексклюзиви
субота, 16 червня 2018 05:28

Небезпечні влітку хвороби: як захистити себе і родину

Небезпечні влітку хвороби: як захистити себе і родину
Горло, очі, вуха і шкіра найбільше страждають влітку від захворювань. Фото: Ivona - bigmir)net

Попри сонячну погоду влітку нескладно захворіти. При цьому певні хвороби активніше проявляють себе саме в теплу пору року. Аби їх попередити чи вчасно відреагувати на початок недуга, варто знати про найпоширеніші проблеми зі здоров'ям.

Головний біль. Він виникає, коли організм втрачає забагато вологи. Наприклад, при тривалому перебуванні на сонці. Особливо це небезпечно для тих, хто має схильність до мігрені. Щоб не втрачати гарне самопочуття, варто випивати 8 та більше стаканів води на день, пише "Goodhouse".

Пітниця. Це дрібна висипка на тілі, що з'являється через надто спекотне та вологе середовище або внаслідок закупорення потових залоз. Для профілактики необхідно своєчасно приймати душ. Якщо ж неприємні симптоми вже з'явились - обробити уражену шкіру тальком.

Кон'юктивіт. Влітку є особливо поширеним. Бо його провокують не лише бактерії чи алергії, а також пил, пісок та спека, яка сприяє розмноженню хвороботворних мікроорганізмів. Аби уникнути запалення очей, варто не терти повіки брудними руками, використовувати менше косметики і носити окуляри замість лінз. При появі ознак кон'юктивіту треба звернутися до офтальмолога.

Захворювання горла. Влітку їх фіксують вдвічі більше, ніж в інші сезони. Причиною є часті переохолодження горла внаслідок активного споживання морозива та холодних напоїв. Також - ураження інфекційною ангіною під час купання у водоймах. Лікувати самостійно такі недуги не рекомендують, оскільки при непрофесійному підході вірогідні ускладнення хвороби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не захворіти під час відпустки в екзотичних країнах

Отит, або інфекція середнього вуха. Часто виникає під час відкриття купального сезону - коли організм довго знаходиться у прохолодній воді. Профілактикою отиту стане використання ватної палички після водних процедур. Також слуховий канал можна просушити двома краплями розчину зі змішаних у рівних пропорціях спирту та оцету.

Для дітей найбільш небезпечними хворобами влітку є застуди, гастрити, кон'юктивіти та ЛОР-захворювання. Також у "топі" актуальних проблем - підвищений травматизм.

Зараз ви читаєте новину «Небезпечні влітку хвороби: як захистити себе і родину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути