неділя, 02 липня 2017 05:28

Яких хвороб варто остерігатися батькам під час відпустки

Яких хвороб варто остерігатися батькам під час відпустки
При зміні звичного середовища дитина схильна до захворювань. Фото: UaUa.INFO

Зміна клімату та харчування, надзвичайна активність дитини можуть сприяти розвиненню дитячих захвонювань у період відпустки. Щоб попередити проблеми зі здоров'ям, варто визначити основні джерела небезпеки.

Застуда
Гострі респіраторні інфекції виникають через низьку здатність малюка до акліматизації. Їхні симптоми — підвищена температура, нежить, головний біль. Якщо під час відпустки клімат змінився суттєво, застуда може ускладнитися. Тому варто звертатися до лікаря.

ЛОР-захворювання
Йдеться про отит, фарингіт, тонзиліт. Вони з'являються через переохолодження або різку зміну температури середовища. У відпустці це може бути довготривале купання в морі, занизька температура кондиціонера, велика кількість спожитого морозива чи холодних напоїв. Найбільш небезпечними такі недуги є для дітей віком від 4 до 7 років, повідомив 4mama.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 правил, як отримати ідеальну засмагу

Гастрити
Дитині не варто споживати екзотичні страви, якщо вона має розлади травлення. Навіть при здоровому шлунковому тракті незвичні плоди та делікатеси треба вводити в раціон поступово і спостерігати за реакціями організма.

Кон'юктивіт
При кон'юктивіті у дитині очі закисають, з'являються набряки і почервоніння. Хвороба має вірусну, бактеріальну та алергічну форму. Лікувати недугу треба за рекомендацією медика.

Травми
У відпустці дитина дуже активна, тому може отримати синці і навіть переломи. Батьки мають провести інструктаж і пояснити, які місця або ігри на новій території є небезпечними.

Цього літа більшість українців прагнуть провести відпустку у Карпатах. В окупований Крим планують поїхати лише 1% українців. Ще 3% планують відпочивати за кодоном.

Зараз ви читаєте новину «Яких хвороб варто остерігатися батькам під час відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути