середа, 06 жовтня 2021 19:51

Не щепили з релігійних переконань: в Україні дитину розбив параліч через поліомієліт

Не щепили з релігійних переконань: в Україні дитину розбив параліч через поліомієліт
В Україні офіційно підтвердили випадок поліомієліту в маленької дитини. Фото: "Укрінформ"

В Україні зафіксували випадок поліомієліту у 1,5-річної дитини. Батьки відмовлялися від вакцинації через релігійні переконання.

Про це повідомила пресслужба Міністерство охорони здоров'я.

"Батьки свідомо відмовилися від щеплень, передбачених медичними стандартами, з релігійних переконань", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліомієліт, дифтерія, кір: ЦГЗ б'є на сполох через низький рівень вакцинації дітей

Випадок паралічу зафіксували у дитини з Рівненщини. Хвороба викликана дериватом вакцинного штаму поліовірусів другого типу (Sabin 2), зазначили в МОЗ.

"Перші симптоми проявились 1 вересня. 3 вересня дитина потрапила в лікарню з симптомами парезу нижніх кінцівок. Випадок зареєстрували як підозру на поліо - гострий в'ялий параліч та забезпечили необхідне обстеження та спостереження для з'ясування обставин. В області вже працює команда епідеміологів та вірусологів. Вони здійснюють роботи з пошук контактних осіб, збору та аналізів їхніх біоматеріалів, детального вивчення обставин справи", - ідеться в повідомленні.

Поліомієліт - гостре інфекційне захворювання. Вірус поширюється від людини до людини через фекалії й слину, найчастіше - через брудні руки, інфіковану їжу і воду. Захворіти може кожна невакцинована дитина і дорослий. Найбільш вразливі до вірусу поліомієліту діти у віці до 5 років. Тому перше щеплення діти отримують в перші місяці життя.

У більшості випадках хвороба спершу протікає непомітно, що погіршує шанси хворого на одужання. Потім з'являються ознаки, які мають різний характер. Вони залежать від форми вірусу. Інкубаційний період хвороби становить дві–35 діб, частіше сім–14 діб.

Зараз ви читаєте новину «Не щепили з релігійних переконань: в Україні дитину розбив параліч через поліомієліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути