пʼятниця, 16 серпня 2019 13:45

Назвали звичні продукти харчування, які несподіваним чином впливають на мозок

Назвали звичні продукти харчування, які несподіваним чином впливають на мозок
Запечена картопля корисна для головного мозку. ФОТО: theideaskitchen.com.au

Робота головного мозку значною мірою залежить від того, як людина харчується.

Про вплив окремих продуктів на мозкову діяльність розповів Bright Side.

1. Шліфований рис. Цей продукт є джерелом швидких вуглеводів. Вони майже миттєво засвоюються в організмі, через що рівень цукру в крові різко зростає. Це негативно позначається і на самому мозку, і на всій нервовій системі.

2. Попкорн. У ньому містяться білки, фосфор, залізо, золото, кремній і магній — усі ці речовини потрібні для повноцінної роботи мозку. Також попкорн багатий на вітаміни групи В, які допомагають боротися зі стресом і депресією.

3. Чорний шоколад. У ньому містяться антиоксиданти, які покращують кровопостачання головного мозку й стимулюють мозкові функції.

4. Сало. У його складі є рідкісна речовина під назвою "арахідонова кислота". Це один із різновидів Омега-6 жирних кислот, який є незамінним для нормальної роботи мозку й навіть допомагає боротися з хворобою Альцгеймера.

5. Твердий сир. Містить у собі речовину, здатну викликати стрибок кров'яного тиску й спровокувати мігрень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали повсякденну їжу, яка викликає прищі

6. Печена картопля. Вона багата на калій, глюкозу, вітамінами групи В й амінокислоти — усі ці речовини необхідні для нормальної роботи головного мозку.

7. Бобові. Вони містять дубильну кислоту. Якщо в організм потрапляє забагато цієї речовини, виникають проблеми з розщепленням мінералів, зокрема заліза. Це може привести до порушення мозкового кровообігу й розвитку анемії.

8. Тунець. У ньому накопичується багато ртуті. Ця речовина чинить токсичну дію на нервову систему. Зокрема, викликає погіршення пам'яті. Крім того, у тунці накопичується сполука хлору, яка порушує гормональний фон і тим самим негативно впливає на роботу нервової системи.

9. Злаки. Зернові є джерелом глютену. Якщо в організмі цієї речовини не вистачає, виникає схильність до панічних атак і депресії.

10. Кориця. Вона містить речовини, які стимулюють роботу мозку. Запах кориці допомагає вирішувати завдання, що вимагають особливої зосередженості, хорошої зорової пам'яті й швидких реакцій.

Повсякденний раціон більшості людей включає в себе продукти, які забирають молодість. Вони провокують появу мішків під очима, набряки обличчя й кінцівок, позбавляють шкіру пружності й еластичності, сприяють утворенню зморшок і мікротріщин.

Зараз ви читаєте новину «Назвали звичні продукти харчування, які несподіваним чином впливають на мозок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути