Високий рівень холестерину здатний закупорювати артерії.
Якщо змінити спосіб життя, його рівень у крові можна знизити, пише express.
"Існує п'ять рослин, вживання яких у їжу допоможе знизити рівень холестерину. Після вивчення різних досліджень рекомендуємо вживати імбир, чорницю, журавлину, часник, женьшень", - каже дієтолог Памела Мейсон з інформаційної служби охорони здоров'я та харчових добавок.
Часник знижує рівень холестерину та інших жирів у крові. Також дослідження за участю 70 осіб показало, що імбир може допомогти знизити рівень холестерину, якщо приймати його в дозі 1600 мг щодня протягом 12 тижнів.
В іншому дослідженні на 30 хворих на цукровий діабет було встановлено, що журавлина також може покращити ліпідний профіль, тоді як в іншому дослідженні було встановлено, що плоди журавлини (9 грамів на день) можуть знизити рівень шкідливого холестерину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які процести відбуваються в організмі, якщо їсти авокадо щодня
Що стосується женьшеню, одне дослідження показало, що ця рослина може знизити рівень як загального, так і шкідливого холестерину.
Ґрунтуючись на всіх цих висновках, дієтолог рекомендувала включити ці п'ять рослин в здоровий раціон або у вигляді їжі, або в якості добавок.
Їжа може значно підвищити ризик виникнення інсульту. Щоб уникнути цієї проблеми, потрібно виключити з раціону продукти, що підвищують кров'яний тиск. Особливо, якщо людина схильна до ризику інсульту.
Високий кров'яний тиск і підвищений рівень холестерину є найбільшими факторами ризику інсульту та інфаркту. Кількість солі в раціоні особливо важлива в певних станів здоров'я та захворювань. Потрібно уникати продуктів з високим вмістом солі. Оброблені та копчені продукти, такі як салямі, копчена риба, делікатеси та ковбаси, містять дуже багато солі. Сюди ж відносять солоні закуски, такі як чіпси та горіхи.
Коментарі