субота, 20 квітня 2019 18:10

Назвали простий продукт, який рекомендується їсти на ніч

Назвали простий продукт, який рекомендується їсти на ніч
Мед заспокоює нервову систему, йде на користь органам травлення й імунітету, запобігає розвитку інфекцій дихальних шляхів. ФОТО: dreamingandsleeping.com

Мед є природним засобом проти безсоння. Він чинить заспокійливу дію й сприяє загальному розслабленню організму. Допомагає не лише пришвидшити засинання, а й у цілому зміцнити сон.

Своїми розслаблювальними властивостями мед завдячує високому вмісту фруктози й глюкози. Ці речовини допомагають підтримувати в крові достатній рівень цукру, що необхідно для утворення в організмі гормону щастя – серотоніну. Саме серотонін зменшує тривожність та стимулює ділянки мозку, які контролюють ритми сну й неспання. Ця ж речовина бере участь у виробленні гормону сну – мелатоніну. Пише YourNews.

Застосовувати мед як засіб проти безсоння рекомендується безпосередньо перед відходом до сну. Достатньо однієї чайної ложки. При цьому вживати його можна в чистому вигляді або розмішавши в склянці теплої води з додаванням декількох шматочків лимона. Ефект буде сильнішим, якщо замінити воду ромашковим чаєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила, які допоможуть легко засинати й добре висипатися

Протягом ночі сон переходить з однієї фази в іншу. Кожна з них триває в середньому 90 хвилин. Перервати фазу без збитку для самопочуття можна на початку або вкінці. Якщо обірвати її посередині, після пробудження лишиться сонливість і відчуття втоми. При цьому неважливо, скільки тривав сон. Навіть якщо вдалося поспати повні 8 годин, все рівно відчуватиметься нестача енергії. Уникнути цього можна вирахувавши ідеальний час для засинання.

Зараз ви читаєте новину «Назвали простий продукт, який рекомендується їсти на ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути