Люди, які їдять жирну та солодку їжу, набагато більше схильні до ризику розвитку депресії, ніж любителі здорового харчування.
Вчені з Великобританії, Іспанії та Австралії проаналізували раціон майже 33 тис. осіб із 5 різних країн, щоб встановити зв'язок між фастфудом і депресією. Дієту зі шкідливої їжі дослідники називають "запальною", пише The Guardian.
При харчуванні переважно жирною та солодкою їжею в організмі може виникнути системне запалення, що впливає не тільки на кишечник, але і на весь організм. "Запальні" молекули можуть впливати на розділи мозку, що відповідають за настрій людини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сказали, коли чоловіки найбільше депресують
Дослідники стверджують, що незбалансований режим харчування може не просто посилити депресію або прискорити її розвиток, а й стати першопричиною захворювання.
Найбільш сприятливою для психічного здоров'я є середземноморська дієта, що містить фрукти, овочі, рибу, оливки і злаки. Психічне здоров'я дійсно залежить від того, що людина їсть. При його збоях виникає депресія. Це психологічний стан, який викликає пригнічений настрій, симптоми та синдроми афективних розладів. Перебіг депресії пов'язаний із низьким рівнем серотоніну в мозку людини.
Коментарі