вівторок, 01 травня 2018 05:28

Назвали популярні засоби для обличчя, що псують шкіру

Назвали популярні засоби для обличчя, що псують шкіру
Відлущуючі скраби, тоніки та готельне мило негативно впливають на шкіру обличчя. Фото: prozud.ru

Сучасні жінки звикли використовувати очисники, креми та інші засоби для обличчя. Проте деякі з них насправді шкодять, а не покращують стан шкіри.

Провідні дерматологи назвали найбільш небезпечні засоби, які варто вже зараз викинути з косметички, пише "The Huffington Post".

Тоніки. Часто у їх складі присутній спирт, який сушить шкіру. Краще користуватися трояндовою водою. Вона заспокоїть подразнення та зволожить обличчя.

Відлущуючі скраби. Вони містять мікрогранули, що механічно відлущують застарілий шар шкіри. Саме тому скраби заборонені у США упродовж останніх 3 років. Замість них використовують гліколі, що м'яко руйнують неживі клітини.

Спреї від сонця. Насправді не забезпечують достатній рівень захисту. Оскільки близько 50% розпиленого засобу залишається в повітрі. Таким чином шкіра отримує певну дозу ультрафіолетового випромінювання.

Олія для засмаги. Сама форма засобу - олія - здатна закупорювати пори на шкірі. Крім того, вона має низький рівень SPF, тобто захищає від шкідливих променів недостатньо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 звичок, які роблять старішим

Готельне мило. Надто сушить шкіру, бо містить безліч ароматизаторів.

Консерванти у вигляді парабенів. Це етил, метил, пропіл та бутилпарабени. Найчастіше їх додають до зволожуючих та антивікових кремів. Дерматологи припускають, що парабени можуть провокувати передчасне старіння шкіри.

Косметологи визначили продукти, які згубно впливають на шкіру обличчя. Серед найбільш небезпечних назвали алкоголь, молоко, цукор та глютен. А от прагнути в раціоні варто до овочей, фруктів, яєць, свіжої риби і м'яса, гречаної і кукурудзяної каші.

Зараз ви читаєте новину «Назвали популярні засоби для обличчя, що псують шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути