Не всі овочі корисніші у свіжому вигляді. Наприклад, помідори краще їсти після термічної обробки.
Про це пише "Країна здоров'я".
У них після цього підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали. Вони викликають появу ракових пухлин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили, який напій робить жінок щасливішими
"Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах", – зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин.
У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
Згідно з результатами досліджень, проведених іспанськими вченими, після заморожування апельсинового соку, антиоксиданти, які в ньому містяться, краще піддаються засвоєнню організмом. Під дією низьких температур ці надзвичайно корисні сполуки розбиваються на дрібніші часточки, що неабияк полегшує кишечнику роботу, адже процес всмоктування в такому разі відбувається набагато швидше.
Коментарі