Приблизно 200 грамів брюссельської капусти на день наситять організм людини корисними речовинами. Овоч популярний завдяки високому вмістові вітамінів, білків та харчових волокон.
Регулярне вживання нормалізує травлення, викликає загальний прилив енергії та покращує склад крові.
За результатами чисельних досліджень вчені, з'ясували, що кемпферол, який міститься у цій капусті, бореться із раковими клітинами. Зокрема із раком легенів, стравоходу, простати, підшлункової залози та меланомою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали спецію, яка захищає від діабету
Окрім цього брюссельська капуста регулює рівень цукру в крові. Багата на вітамін К, який знижує ризик перелому кісток, підвищує їх міцність та покращує засвоєння кальцію. Містить близько 43 ккал на 100 грамів свіжого продукту. Завдяки цьому та унікальному складу, вживання цього продукту показано всім групам населення, в тому числі дітям, вагітним жінкам і літнім людям.
Овочева культура сприяє поповненню витраченої енергії, особливо у чоловіків. Все завдяки білкові, що входить до її складу. Не дарма брюссельську капусту включають в раціон спортсменів, що займаються важкими видами спорту.
Організм восени можна зміцнити натуральними продуктами, а не аптечними препаратами. У холодну пору варто звернути увагу на жири і жиророзчинні вітаміни.
Коментарі