пʼятниця, 27 липня 2018 02:24

Назвали овочі, які корисніше їсти сирими

Назвали овочі, які корисніше їсти сирими
Сирими можна вживати деякі види капусти, грибів, буряк та кабачки. Фото: wworld.com.ua

Чимало овочів корисно вживати у сирому вигляді. Серед них є й такі, які прийнято готувати хоча їх можна їсти без теплової обробки.

Сирими можна вживати деякі види капусти, грибів, буряк та кабачки, пише medikforum.ru.

Цвітну капусту корисно їсти, адже в ній містяться вітаміни С і К. Також є речовина холін, яка зміцнює структуру клітинних мембран. Це необхідно для виробництва нейротрансмітера, що захищає мозок від нейродегенеративних захворювань.

Варто споживати сиру броколі. При вживанні не приготовленого овоча набагато краще засвоюється речовина сульфорафан. Вона допомагає знижувати тиск, покращувати здоров'я серця та боротися з раковими клітинами.

Корисною і здоровою стравою у сирому вигляді є кабачки. Вони низькокалорійні, багаті білком, клітковиною, вітамінами А і С та важливим для функціонування всього організму калієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукти, які найбільше заважають схуднути

Буряк має багато вітаміну С, калію та фолієвої кислоти. Без теплової обробки він стимулює імунну і кровоносну системи, а також дуже корисний для репродуктивних функцій організму.

Корисно їсти сирими печериці. Вони є хорошим джерелом вітамінів групи В і білка.

Продавці прогнозують, що найбільший наплив тих, хто купує "вітаміни" про запас, для заморожування чи консервації почнеться через два-три тижні. Поки що, таких покупців небагато і беруть вони в основному сезонні ягоди. Та очікувати, що сезонні ягоди стануть дешевшими - не варто. Їх ціна є сталою, у будь-який період часу. А от овочі, можуть подешевшати від своєї середньої ціни на дві-три гривні.

Зараз ви читаєте новину «Назвали овочі, які корисніше їсти сирими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути