понеділок, 11 лютого 2019 14:22

Назвали нові венеричні хвороби, яких варто остерігатися

Назвали нові венеричні хвороби, яких варто остерігатися
Бактерії не припиняють еволюціонувати, створюючи тим самим для людини все більшу загрозу. ФОТО: verywellhealth.com

Хламідіозом, гонореєю й сифілісом перелік венеричних захворювань не вичерпується. Серед них з'явилися нові й ще більш небезпечні напасті, що раніше статевим шляхом не передавалися.

Про бактерії, які виявилися збудниками статевих інфекцій, розповіла інформаційна служба BBC.

1. Мікоплазма геніталіум. Є однією з найнебезпечніших інфекцій. Здатна призвести до безпліддя, зумовити викидень, передчасні пологи або завмирання плоду. Протікає переважно без симптомів. Інколи викликає ознаки запалення сечівника або шийки матки. З кожним роком фіксується все більше випадків зараження цим типом бактерій. Більшість антибіотиків проти мікоплазми геніталіум не діють.

2. Менінгококова інфекція. Ця бактерія здатна проникати в організм не лише повітряно-крапельним шляхом і тим самим зумовлювати розвиток менінгіту. Вченим вдалося виявити її новий штам, що передається під час статевого акту й уражає органи малого тазу. Він є результатом мутації ДНК менінгококу й збудника гонореї. У статеві органи проникає під час орального контакту. Має підвищений рівень заразності. У групі ризику перебувають бісексуали й гомосексуалісти.

Носіями цього штаму є 5-10% дорослих. Спалахи захворювання регулярно фіксують у Європі, США й Канаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хімічний цистит викликає піна для ванн

3. Венерична лімфогранульома. Збудником цього захворювання є рідкісний штам бактерій Chlamydia trachomatis. Першими проявами зараження виступають нариви й виразки в області геніталій. Далі з'являються ознаки порушення роботи кишечнику. У подальшому на фоні хвороби кишка може звужуватися. Також в ній нерідко утворюються свищі. Наявність венеричної лімфогранульоми підвищує ризик зараження ВІЛ.

4. Шигельоз Флекснера. Ця хвороба розвивається внаслідок зараження бактерією Shigella flexneri, яка передається фекально-оральним шляхом. Проявляється в основному сильними шлунковими коліками та діареєю з домішками крові й слизу. Ця бактерія має стійкість до основної маси антибіотиків. Спалахи зараження нею регулярно фіксують у різних куточках світу.

Раніше розповіли про небезпеку гепатиту С. Заразитися ним можна при найменшому контакті з кров'ю хворої людини. Ця інфекція вражає печінку. У хронічній формі здатна призвести до появи в органі фіброзу, цирозу чи навіть злоякісної пухлини.

Зараз ви читаєте новину «Назвали нові венеричні хвороби, яких варто остерігатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути