Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2019 00:55

Хімічний цистит викликає піна для ванн

Автор: www.pravda.ru
  При циститі болить у попереку. Інфекція від сечового міхура піднімається до нирок, провокуючи запалення
При циститі болить у попереку. Інфекція від сечового міхура піднімається до нирок, провокуючи запалення

— Узимку часто загострюється цистит, — каже Оксана Ратушняк, 42 роки, із Сум. — Антибіотики допомагають, але потім хвороба знову повертається. Не можу нормально виспатися, бо за ніч в туалет бігаю по 3–4 рази. Вдень — вдвічі частіше. Пече у попереку так, що важко ходити.

— Із настанням холодів спостерігається пік запалень сечового міхура або цистит у жінок, — говорить столичний уролог 47-річний Юрій Голубицький. — Коли починається захворювання, жінка постійно хоче до туалету, виникає печіння, з'являються різі. Дослухається до порад подруг або сусідок про чудодійні пігулки, спринцювання або ванночки. Затягує час і приходить до лікаря вже із запущеною хворобою.

Для циститу характерне запалення м'язів сечового міхура, тому скорочення відбуваються набагато активніше, ніж зазвичай. Позиви до сечовипускання частішають.

— Якщо відчуваєте тягнучий біль унизу живота, особливо з частими сечовипусканнями, це ознака циститу. При запаленні збільшується тиск на таз, особ­ливо навколо лобкової кістки. Болить у попереку, інфекція від сечового міхура піднімається до нирок, провокуючи запалення.

Найчастіші випадки бактеріального циститу. Його викликає кишкова паличка. Мікроби потрапляють у сечовий міхур з кишечнику або піхви через коротку і широку уретру.

Нерідко зустрічається хімічний цистит, спричинений алергічною реакцією слизової на піну для ванн або гель для інтимної гігієни.

Спровокувати захворювання може переохолодження.

— Мікроорганізми і переохолодження — два головні винуватці циститу, — каже Віктор Білик, 50 років, завідувач урологічного відділення Київської клінічної лікарні на залізничному транспорті №2. — Займатися самолікуванням не можна, навіть якщо препарат рекламується як ліки від циститу. Він усуває симптоми, а не запальний процес. Поступово цистит загострюватиметься і проявиться знову.

Пацієнтці роблять загальний аналіз сечі, беруть посів, щоб зрозуміти, яка бактерія викликала запалення. Призначають антибіотики, відвар споришу, хвоща, нирковий збір.

— Корисний журавлиний морс. Діє як сечогінний і бактерицидний засіб. Разом із сечею виводить велику кількість бактерій.

Щоб уникнути повторення циститу, лікар призначає препарати, що зміцнюють імунітет.

Зараз ви читаєте новину «Хімічний цистит викликає піна для ванн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути