Ексклюзиви
четвер, 03 травня 2018 23:28

Назвали найкращі продукти для зміцнення нервів

Назвали найкращі продукти для зміцнення нервів
Зміцнити нерви допомагають молоко і яловичина Фото: wtalks.com

Продукти з вітаміном В12 зміцнють нервову систему та уникнути пошкоджень мозку. Дефіцит цього вітаміну може привести до анемії, викликати втому і депресію.

Про це повідомляє Нealthy style.

Вітамін В12 виробляється бактеріями і міститься у продуктах тваринного походження. Він впливає на рівень енергії, зовнішній вигляд і травлення. Також цей вітамін є важливим для нормального функціонування пам'яті та серця.

Добова потреба організму у вітаміні В12 складає 3 мкг на добу. Його можна знайти у морепродуктах. Зокрема, 100 грамів скумбрії містить його 19 мкг, у 100 грамах крабового м'яса – 11,5 мкг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ознак психічних хвороб, які плутають із примхами

Також він є в устрицях, мідіях, крабах, креветках, лангустах і омарах. Чимало вітаміну В12 містять такі сорти риби як скумбрія, лосось, оселедець, тунець, сардини та форель.

У 100 грамах нежирного молока є до 0,5 мкг вітаміну В12. Йогурт також має цей вітамін, а ще він є чудовим джерелом кальцію і пробіотиків.

У 100 грамах яловичої печінки міститься 83 мкг вітаміну В12. Також його можна знайти у курячій печінці та паштет фуа-гра.

Також варто споживати сири. У 100 грамах моцарели – приблизно 0,5 мкг вітаміну В12. Курячі, гусячі, качині, індичі і перепелині яйця також мають цінний вітамін.

Не нехтуйте і м'ясом, адже у 100 грамах яловичини міститься 6,2 мкг вітаміну В12.

Самотність частіше відчувають молоді люди від 18 до 22 років. Вона для них така ж шкідлива, як і пачка викурених сигарет в день.

Вчені Каліфорнійського університету провели дослідження з 20 тисячами опитаних. Після нього вони порівняли самотність з курінням. За їх словами, шкода така ж чи гірша, як і від 15 викурених сигарет в день.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращі продукти для зміцнення нервів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути