субота, 18 вересня 2021 17:37

Назвали найбільш ефективну вакцину проти Covid-19

Назвали найбільш ефективну вакцину проти Covid-19
Moderna назвали найбільш ефективною вакциною проти Covid-19. Фото: unsplash.com

Препарат компанії Moderna є найефективнішим від госпіталізації при коронавірусі серед інших вакцин.

Такі висновки зробили в центрів з контролю і профілактики захворювань (CDC) США після відповідних досліджень, передає The Hill.

Учені підрахували, що ефективність Moderna склала 93%, в той час, як Pfizer-BioNTech і Johnson & Johnson - 88% і 71%, відповідно.

"Хоча ці реальні дані свідчать про певний розподіл рівнів захисту в залежності від вакцини, всі схвалені або дозволені FDA вакцини від Covid-19 забезпечують істотний захист від госпіталізації", - йдеться у звіті CDC.

У дослідженні взяли участь понад 3,6 тис. дорослих, яких госпіталізували у 21 лікарню США в 18 штатах . З них 1 682 отримали позитивні результати тесту на Covid-19, інші були в контрольній групі.

Більшість учасників (64%) - були невакциновані. Майже 13% отримали щеплення Moderna, 20% - Pfizer і 3,1% - Johnson & Johnson.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третю дозу Pfizer не рекомендують вводити молоді

Ефективність вакцини серед одержувачів Moderna досягла 93% в період від 14 до 120 днів після другої дози і трохи знизилася до 92% приблизно через чотири місяці.

Проте дослідники зафіксували більш значне зниження ефективності серед реципієнтів Pfizer, що сприяло зниженню загальної ефективності вакцини. Ефективність щеплень Pfizer склала 91% в період від 14 до 120 днів після другого щеплення і тільки 77% після 120 днів.

У Німеччині людей кололи простроченою вакциною Moderna.

Інцидент стався в трьох містах Зіндельфінгені, Ройтлінгені і Есслінгені, які розташовані в регіоні Баден-Вюртемберг. У першому "прострочку" застосовували з 8 серпня по 14 вересня, а у двох інших - з 9 вересня.

На пакуванні препарату вказали неправильне маркування. Термін придатності був довший за допустимий санітарними нормами - три місяці замість 30 днів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбільш ефективну вакцину проти Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути